26 Mayıs 2017 Cuma

Uber, nakliyecilere özel uygulaması Uber Freight’ı tanıttı Şoförlü özel araç çağırma uygulaması olarak kurulan ama hizmet alanını hızla genişleten Uber, şimdi de nakliye (yük taşımacılığına) dönük uygulaması Uber Freight‘ı tanıttı. Dünyanın borsaya açık olmayan en değerli girişimi olan Uber’in bu uygulaması, yük taşımacılığı yapan şoförler ve şirketlerin daha verimli çalışmasını ve daha fazla iş yapabilmesini sağlıyor. Özellikle küçük ve bağımsız nakliye şirketlerinin ve tır/kamyon şoförlerinin ilgisini çekmek isteyen Uber Freight, bu kesimin ‘geciken ödeme’ derdine çare olmak istiyor. Şehir içi ulaşımda şoförlerin daha fazla kazanmasının önünü açan Uber, nakliye/lojistik dikeyinde de aynısını tekrarlamak niyetinde. Tır şoförlerinin 30 güne kadar uzayan ödeme beklentilerini bir kaç güne indirmeyi vaadeden Uber, ilk testleri başarıyla tamamlamış gözüküyor. Şimdiye kadar edindiği tüm tecrübeyi Uber Freight tarafında kullanan Uber’in nakliyecileri de doğru zamanda doğru müşterilere yönlendirmemesi için bir engel yok. Uber Freight’ın ABD dışındaki pazarlara ne zaman açılacağı ve hangi hızla büyüyeceği ise şimdilik muamma. Otto & Freight Uber bildiğiniz gibi sürücüsüz kamyon girişimi Otto’yu geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 680 milyon dolara satın almıştı. Amerikalı şirket henüz Otto & Uber Freight işbirliğine dair bir açıklama yapmıyor ama Uber’in sürücüsüz tırlarının gelecekte bu işe adım atacağını tahmin etmek zor değil. Bilmeyenler için paylaşmak gerekirse Türkiye’de de Webnak ve Etaşımacılık bu alanda başarıyı yakalamak isteyen iki önemli girişim. Brezilyalı CargoX ise geçtiğimiz yıl Goldman Sachs liderliğinde 10 milyon dolar yatırım alarak dikkatimizi çekmişti.   Kaynak:http://webrazzi.com/

Şoförlü özel araç çağırma uygulaması olarak kurulan ama hizmet alanını hızla genişleten Uber, şimdi de nakliye (yük taşımacılığına) dönük uygulaması Uber Freight‘ı tanıttı.

Dünyanın borsaya açık olmayan en değerli girişimi olan Uber’in bu uygulaması, yük taşımacılığı yapan şoförler ve şirketlerin daha verimli çalışmasını ve daha fazla iş yapabilmesini sağlıyor. Özellikle küçük ve bağımsız nakliye şirketlerinin ve tır/kamyon şoförlerinin ilgisini çekmek isteyen Uber Freight, bu kesimin ‘geciken ödeme’ derdine çare olmak istiyor.

Şehir içi ulaşımda şoförlerin daha fazla kazanmasının önünü açan Uber, nakliye/lojistik dikeyinde de aynısını tekrarlamak niyetinde. Tır şoförlerinin 30 güne kadar uzayan ödeme beklentilerini bir kaç güne indirmeyi vaadeden Uber, ilk testleri başarıyla tamamlamış gözüküyor.

Şimdiye kadar edindiği tüm tecrübeyi Uber Freight tarafında kullanan Uber’in nakliyecileri de doğru zamanda doğru müşterilere yönlendirmemesi için bir engel yok. Uber Freight’ın ABD dışındaki pazarlara ne zaman açılacağı ve hangi hızla büyüyeceği ise şimdilik muamma.

Otto & Freight

Uber bildiğiniz gibi sürücüsüz kamyon girişimi Otto’yu geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 680 milyon dolara satın almıştı. Amerikalı şirket henüz Otto & Uber Freight işbirliğine dair bir açıklama yapmıyor ama Uber’in sürücüsüz tırlarının gelecekte bu işe adım atacağını tahmin etmek zor değil.

Bilmeyenler için paylaşmak gerekirse Türkiye’de de Webnak ve Etaşımacılık bu alanda başarıyı yakalamak isteyen iki önemli girişim. Brezilyalı CargoX ise geçtiğimiz yıl Goldman Sachs liderliğinde 10 milyon dolar yatırım alarak dikkatimizi çekmişti.

 

Kaynak:http://webrazzi.com/



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2s2Lzhe
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder