30 Mayıs 2017 Salı

TÜRKİYE HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ’NDEN DUYURU KAMUOYUNA DUYURULUR 29 Mayıs 2017 tarihinde bazı haber portallarında çıkan ve hava trafik kontrol birimlerini karalama amaçlı haberler tamamen asılsız ve haddini aşan suçlamalarla doludur. Hızlandırılmış kurs sistemi, özellikle İstanbul’da yaşanan personel sıkıntısını gidermek amacıyla devreye alınmıştır. Geçmişte DHMİ bünyesinde örnekleri bulunan bu sistem, 8 aylık bir süreçte deneyimli hava trafik kontrolörü eğitmenler tarafından başarıyla tamamlanmıştır. Temel eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan hava trafik kontrolörü adayları, mesleğimize yıllarca emek vermiş işbaşı eğitim verme yeterliliğine sahip meslektaşlarımızın gözetimlerinde eğitimlerine uluslar arası ve ulusal mevzuat çerçevesinde devam etmektedirler. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda emniyet, düzen ve verimlilik prensiplerinden taviz vermeden yürütülmekte olan hava trafik yönetim operasyonunda, stajyer hava trafik kontrolörü arkadaşlarımız asla yalnız bırakılmamakta ve yakından takip edilmektedirler. İşbaşı eğitiminden sorumlu hava trafik kontrolörleri tarafından büyük bir titizlikle yürütülmekte olan bu süreç halen devam etmektedir ve İstanbul Terminal Sahası’nda yaşanan hava hadiseleri sayısında geçtiğimiz yıllara kıyasla düşüş sağlanmıştır. Kariyerlerinin başında olan ve mesleki gelişim süreçlerine büyük bir hevesle devam eden arkadaşlarımızın bu gibi haberlere konu edilmesini uygun bulmuyoruz. Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görev yapan meslektaşlarımızı, mesleğimizi ve kurumumuzu karalama çabalarına fırsat verilmemesi gerektiğini; inşası devam etmekte İstanbul Üçüncü Havalimanı’na ilişkin büyük bir özveriyle yürütülen çalışmaları baltalama denemelerini asla kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşırız. Saygılarımızla.   TATCA    

KAMUOYUNA DUYURULUR

29 Mayıs 2017 tarihinde bazı haber portallarında çıkan ve hava trafik kontrol birimlerini karalama amaçlı haberler tamamen asılsız ve haddini aşan suçlamalarla doludur. Hızlandırılmış kurs sistemi, özellikle İstanbul’da yaşanan personel sıkıntısını gidermek amacıyla devreye alınmıştır. Geçmişte DHMİ bünyesinde örnekleri bulunan bu sistem, 8 aylık bir süreçte deneyimli hava trafik kontrolörü eğitmenler tarafından başarıyla tamamlanmıştır. Temel eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan hava trafik kontrolörü adayları, mesleğimize yıllarca emek vermiş işbaşı eğitim verme yeterliliğine sahip meslektaşlarımızın gözetimlerinde eğitimlerine uluslar arası ve ulusal mevzuat çerçevesinde devam etmektedirler.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda emniyet, düzen ve verimlilik prensiplerinden taviz vermeden yürütülmekte olan hava trafik yönetim operasyonunda, stajyer hava trafik kontrolörü arkadaşlarımız asla yalnız bırakılmamakta ve yakından takip edilmektedirler. İşbaşı eğitiminden sorumlu hava trafik kontrolörleri tarafından büyük bir titizlikle yürütülmekte olan bu süreç halen devam etmektedir ve İstanbul Terminal Sahası’nda yaşanan hava hadiseleri sayısında geçtiğimiz yıllara kıyasla düşüş sağlanmıştır. Kariyerlerinin başında olan ve mesleki gelişim süreçlerine büyük bir hevesle devam eden arkadaşlarımızın bu gibi haberlere konu edilmesini uygun bulmuyoruz.

Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görev yapan meslektaşlarımızı, mesleğimizi ve kurumumuzu karalama çabalarına fırsat verilmemesi gerektiğini; inşası devam etmekte İstanbul Üçüncü Havalimanı’na ilişkin büyük bir özveriyle yürütülen çalışmaları baltalama denemelerini asla kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

Saygılarımızla.

 

TATCA

 

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2rR9WBK
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder