29 Mayıs 2017 Pazartesi

Ambulans uçaklar 10 bin hasta uçurdu Sağlık Bakanlığı’nın acil sağlık hizmetleri filosuna yedi yıl önce dahil olan ambulans uçaklar, 10 bin 370 hastayı sağlığına kavuşturmak için havalandı. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Köş, trafik kazası, iş kazaları, zehirlenme, boğulma, yangın vakası, organ nakli, kalp krizi ve beyin kanaması gibi acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyulduğu ve saniyelerin önemli olduğu anlarda, uçak ambulans hizmetinin hastaların umudu olduğunu söyledi. Türkiye’nin ilk kez 2008’de tanıştığı hava araçlarıyla acil sağlık hizmeti uygulamasında kapsamın genişlediğine dikkat çeken Köş, hava araçlarıyla yürütülen nakil operasyonu sayısının 36 bin 534’e ulaştığını ve bu amaçla oluşturulan filoda 17 helikopter ambulans ve 3 uçak ambulans bulunduğunu bildirdi. Kaynak:hurriyet.com.tr

Sağlık Bakanlığı’nın acil sağlık hizmetleri filosuna yedi yıl önce dahil olan ambulans uçaklar, 10 bin 370 hastayı sağlığına kavuşturmak için havalandı.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Köş, trafik kazası, iş kazaları, zehirlenme, boğulma, yangın vakası, organ nakli, kalp krizi ve beyin kanaması gibi acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyulduğu ve saniyelerin önemli olduğu anlarda, uçak ambulans hizmetinin hastaların umudu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilk kez 2008’de tanıştığı hava araçlarıyla acil sağlık hizmeti uygulamasında kapsamın genişlediğine dikkat çeken Köş, hava araçlarıyla yürütülen nakil operasyonu sayısının 36 bin 534’e ulaştığını ve bu amaçla oluşturulan filoda 17 helikopter ambulans ve 3 uçak ambulans bulunduğunu bildirdi.

Kaynak:hurriyet.com.tr



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2scUlcu
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder