29 Mayıs 2017 Pazartesi

İstihdam seferberliğine İGA damgası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında verilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2016 ödülleri sahiplerini buldu. Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanını inşa eden İGA, en fazla istihdam sağlayan firma kategorisinde “Türkiye birincisi” ve en çok prim ödeyen şirketler arasında da üçüncü oldu. Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını ve tamamlanmasının ardından 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA, istihdam alanındaki katkısıyla 2016 yılında farkını ortaya koydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesi doğrultusunda SGK’nın düzenlediği ödül töreninde Türkiye’nin istihdam şampiyonları taçlandırıldı. İGA, 2017’nin ilk çeyreğinde gösterdiği başarılı performansı ile ‘Çalışma Hayatında En Çok İstihdam Sağlayan Firma’ kategorisinde Türkiye Birincisi ve 2016 yılında ‘En Çok Prim Ödeyen Firma’ kategorisinde ise Türkiye Üçüncüsü oldu. İstanbul Yeni Havalimanı’nın İstanbul ile buluşması için artan bir hızla çalışmalara devam eden İGA, Mayıs 2017 itibariyle 23 bin 200’ü mavi yaka, 2 bin 800’ü beyaz yaka olmak üzere şu an 26 bin kişiye istihdam imkanı sağlıyor. Yaz aylarında ise çalışan sayısının 30 bine yükselmesi bekleniyor. Ödülü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin’den alan İGA İnsan Kaynakları Direktörü Demet Gürsoy şöyle konuştu: “Türkiye’nin en çok mavi yaka çalışan istihdam eden projesini başarıyla yürütmek bize büyük bir gurur veriyor. Ülkemizin ekonomide en önemli konularından biri olan istihdam alanında kalkınmasına yönelik katkılar ödüllendirilirken bu sahneden iki ödülle dönmek bizim için büyük gurur ve motivasyon kaynağı oldu. Tamamlandığında doğrudan ve dolaylı etkileriyle 225 bin kişinin istihdamına katkıda bulunacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, ekip arkadaşlarımızın gücü ve uzmanlığı sayesinde ülkemize yaraşır bir şekilde yükseliyor.Umarız gelecek sene de bu ödülleri farklı kategorilerde taçlandırırız.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında verilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2016 ödülleri sahiplerini buldu.

Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanını inşa eden İGA, en fazla istihdam sağlayan firma kategorisinde “Türkiye birincisi” ve en çok prim ödeyen şirketler arasında da üçüncü oldu.

Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını ve tamamlanmasının ardından 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA, istihdam alanındaki katkısıyla 2016 yılında farkını ortaya koydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesi doğrultusunda SGK’nın düzenlediği ödül töreninde Türkiye’nin istihdam şampiyonları taçlandırıldı.

İGA, 2017’nin ilk çeyreğinde gösterdiği başarılı performansı ile ‘Çalışma Hayatında En Çok İstihdam Sağlayan Firma’ kategorisinde Türkiye Birincisi ve 2016 yılında ‘En Çok Prim Ödeyen Firma’ kategorisinde ise Türkiye Üçüncüsü oldu. İstanbul Yeni Havalimanı’nın İstanbul ile buluşması için artan bir hızla çalışmalara devam eden İGA, Mayıs 2017 itibariyle 23 bin 200’ü mavi yaka, 2 bin 800’ü beyaz yaka olmak üzere şu an 26 bin kişiye istihdam imkanı sağlıyor. Yaz aylarında ise çalışan sayısının 30 bine yükselmesi bekleniyor.

Ödülü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin’den alan İGA İnsan Kaynakları Direktörü Demet Gürsoy şöyle konuştu: “Türkiye’nin en çok mavi yaka çalışan istihdam eden projesini başarıyla yürütmek bize büyük bir gurur veriyor. Ülkemizin ekonomide en önemli konularından biri olan istihdam alanında kalkınmasına yönelik katkılar ödüllendirilirken bu sahneden iki ödülle dönmek bizim için büyük gurur ve motivasyon kaynağı oldu. Tamamlandığında doğrudan ve dolaylı etkileriyle 225 bin kişinin istihdamına katkıda bulunacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, ekip arkadaşlarımızın gücü ve uzmanlığı sayesinde ülkemize yaraşır bir şekilde yükseliyor.Umarız gelecek sene de bu ödülleri farklı kategorilerde taçlandırırız.”



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2rbMMU4
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder