30 Mayıs 2017 Salı

TSI Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. , Boeing’e İlk Teslimatını Gerçekleştirdi Türk Hava Yolları, transfer merkezi, İstanbul Atatürk Havaalanı’na iniş yapan 30’uncu Boeing 777-300ER uçağının teslimatını, geleneksel su takı karşılamasıyla gerçekleştirdi. Söz konusu teslimatın en önemli özelliği; Türk Hava Yolları’nın TSI üretimi koltuklara sahip ilk uçağı olması. Boeing ile TSI (Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.) bu üretim ve montaj sürecinde yakın bir işbirliği içerisinde çalıştı. Türk Hava Yolları ve Assan Hanil ortaklığında kurulan TSI, yüksek kaliteli, hafif ve yenilikçi ürünlerin tasarımı ile dünya sivil havacılık pazarında kilit bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Törende teslimatla ilgili görüş bildiren TSI Genel Müdürü Can Şaşmaz; “TSI Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, Türk Hava Yolları’na ait TC-JLK tescilli, 60402 seri numaralı, B777 uçağının ekonomi sınıfı koltuklarının tasarım, sertifikasyon ve üretim süreçlerini, Boeing’in proje aşamasında öngördüğü süreden daha kısa bir zamanda tamamlayarak, teslimatını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. TSI olarak, Türkiye’nin havacılık tarihi için önemli bir dönüm noktası olmaktan, bununla beraber dünyanın en genç filolarından birine sahip Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası Türk Hava Yolları’nın güvenini kazanmaktan ve ayrıca Boeing B777 gibi simge olmuş bir uçakta koltukları uçan bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Türk Hava Yolları, transfer merkezi, İstanbul Atatürk Havaalanı’na iniş yapan 30’uncu Boeing 777-300ER uçağının teslimatını, geleneksel su takı karşılamasıyla gerçekleştirdi.

Söz konusu teslimatın en önemli özelliği; Türk Hava Yolları’nın TSI üretimi koltuklara sahip ilk uçağı olması. Boeing ile TSI (Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.) bu üretim ve montaj sürecinde yakın bir işbirliği içerisinde çalıştı. Türk Hava Yolları ve Assan Hanil ortaklığında kurulan TSI, yüksek kaliteli, hafif ve yenilikçi ürünlerin tasarımı ile dünya sivil havacılık pazarında kilit bir rol üstlenmeyi hedefliyor.

Törende teslimatla ilgili görüş bildiren TSI Genel Müdürü Can Şaşmaz; “TSI Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, Türk Hava Yolları’na ait TC-JLK tescilli, 60402 seri numaralı, B777 uçağının ekonomi sınıfı koltuklarının tasarım, sertifikasyon ve üretim süreçlerini, Boeing’in proje aşamasında öngördüğü süreden daha kısa bir zamanda tamamlayarak, teslimatını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. TSI olarak, Türkiye’nin havacılık tarihi için önemli bir dönüm noktası olmaktan, bununla beraber dünyanın en genç filolarından birine sahip Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası Türk Hava Yolları’nın güvenini kazanmaktan ve ayrıca Boeing B777 gibi simge olmuş bir uçakta koltukları uçan bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2saz8Rm
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder