29 Ekim 2017 Pazar

Suudi Arabistan’tan özel uzay şirketine 1 milyar dolarlık yatırım Arap Yarımadası‘nda bulunan en büyük ülke Suudi Arabistan, özel uzay şirketine 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Dün Sophia isimli insansız robota vatandaşlık veren Suudi Arabistan, şimdi de Richard Branson‘un uzay şirketine yatırım yapacağını kamuoyuna duyurdu. Virgin Galactic, Virgin Orbit ve Spaceship Company şirketlerine paylaştırılacak 1 milyar dolar, ülkenin uzay pazarından da pay almasına imkan tanıyacak gibi görünüyor. Ek olarak ilerde 480 milyondolar daha yatırım yapacak olan ülke, böylelikle Branson’un en büyük destekçileri arasına da girmiş oluyor. Kurulan ortaklık sonrası ülke sınırlar içerisinde yapılacak uzay merkezinin geliştirme sürecine de katılacak olan Virgin, beklediği desteği en güzel şekilde bulmuş görünüyor. Suudi Arabistan uzay geleceğinin dışında kalmak istemiyor Richard Branson, yatırımın daha ucuz uydu gönderme, kıtalar arası uzaydan yolculuk ve uzay uçuşu konularında gerekli çalışmaların yapmasına imkan tanıyacağını belirtiyor. Ayrıca Virgin Galactic‘in uzaya insan göndermeye hazır olduğunu söyleyen ünlü CEO, haklı olarak süreçten oldukça memnun görünüyor. Uzay konusunda   SpaceX  kadar gündeme gelmiyor olsa da büyük çalışmalar yapan Virgin, rakibinden farklı olarak daha çok turizme odaklanıyor. Kendi uzay aracını geliştiren ve kötü bir kaza dahi yaşayan şirket, Branson’un maddi gücüyle alana olan umudunu yitirmiyor. Kaynak:http://www.log.com.tr/

Arap Yarımadası‘nda bulunan en büyük ülke Suudi Arabistan, özel uzay şirketine 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Dün Sophia isimli insansız robota vatandaşlık veren Suudi Arabistan, şimdi de Richard Branson‘un uzay şirketine yatırım yapacağını kamuoyuna duyurdu. Virgin Galactic, Virgin Orbit ve Spaceship Company şirketlerine paylaştırılacak 1 milyar dolar, ülkenin uzay pazarından da pay almasına imkan tanıyacak gibi görünüyor. Ek olarak ilerde 480 milyondolar daha yatırım yapacak olan ülke, böylelikle Branson’un en büyük destekçileri arasına da girmiş oluyor. Kurulan ortaklık sonrası ülke sınırlar içerisinde yapılacak uzay merkezinin geliştirme sürecine de katılacak olan Virgin, beklediği desteği en güzel şekilde bulmuş görünüyor.

Suudi Arabistan uzay geleceğinin dışında kalmak istemiyor

Richard Branson, yatırımın daha ucuz uydu gönderme, kıtalar arası uzaydan yolculuk ve uzay uçuşu konularında gerekli çalışmaların yapmasına imkan tanıyacağını belirtiyor. Ayrıca Virgin Galactic‘in uzaya insan göndermeye hazır olduğunu söyleyen ünlü CEO, haklı olarak süreçten oldukça memnun görünüyor. Uzay konusunda   SpaceX  kadar gündeme gelmiyor olsa da büyük çalışmalar yapan Virgin, rakibinden farklı olarak daha çok turizme odaklanıyor. Kendi uzay aracını geliştiren ve kötü bir kaza dahi yaşayan şirket, Branson’un maddi gücüyle alana olan umudunu yitirmiyor.

Kaynak:http://www.log.com.tr/



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2hkEVzO
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder