31 Ekim 2017 Salı

Artık Kontrol Edilen Bagajlarda da Dizüstü Bilgisayar Yok! Kabinde Dizüstü Bilgisayar Yok … Durun … Artık Kontrol Edilen Bagajlarda da Dizüstü Bilgisayar Yok! Birkaç ay önce, FAA ve TSA, dizüstü bilgisayarların uçakları havaya uçurmak için teröristlerin bir aracı haline geldiğini açıkladı. Panik çıktı, yolcular sinirlendi, kabinde akıllı telefondan daha büyük bir şeye izin verilmedi. Pil ile çalışan bir şeyin kabine alınması halinde, birinin tehlike yaratmak için kullanacağından emin olduk. Hızlıca bugüne gelelim… Dizüstü bilgisayarlar kontrol edilen bagajda da olmamalı, kendiliğinden tutuşup  bir terör cihazı haline gelebilir. Bir uçuşta hayatta kalacaksanız, dizüstü bilgisayarlar ve benzeri elektronik cihazlar kabine alınmalı. Dizüstü bilgisayarınızı check-in bagajına koyarsanız, hedefinize ulaşma şansınız kalmaz. Biraz fazla mı? Emin değiliz. Fakat FAA ve ICAO’ya göre, dizüstü bilgisayarlar check-in bagajının içinde olmamalı.ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) tarafından 27 Ekim’de Montreal’de düzenlenen toplantıda açıklanan rapor, FAA’nın kontrol edilen bagajlarda elektronik cihaz göndermenin, uçakta önemli miktarda yangın tehlikesi oluşturduğu yönündeki sonucunu destekliyor. FAA, TSA’nın elektronik cihazları bu yılın yazında kabin içine getirilmesini yasaklamasından sonra bagaj içindeki dizüstü bilgisayarları test etmeye başladı. Bu yeni TSA politikasının geldiği sırada, büyük pillerle donatılan elektronik eşyaların test edilmesiyle hiçbirinin yeterince başarılı olmadığı anlaşıldı. FAA testi sırasında, giyim eşyaları ve sıvı içeren öğelerle dolu bir bavulun içineki dizüstü bilgisayara ortalama bir ısı kaynağı verildiğinde, 5 dizüstü bilgisayarın 1’inde potansiyel olarak bilgisayarı tutuşturabilecek ‘termal kaçak‘ ortaya çıktı . Teste göre en endişe verici keşif, pil tutuştuğunda diğer çantalardaki parçaların da alevlenmesine neden oldu. Aerosol (kuru) şampuan, aseton, el dezenfekte edici ve hatta eser miktarda alkol içeren maddelerin bulunduğu komşu valizlerin de yanmasına yol açan bavul ise tamamen yandı. FAA, ‘kaçak’ yapan bir pili olan bir bilgisayar ile yanıcı sıvılar bulunan komşu bagajlar arasındaki etkileşimle yapılan 4 testten 3’ü yangın çıkmasına ve valizin tamamen yanmasına ve yük bölmesindeki diğer bagajlara da yayılmasına neden oldu. Sadece 1 testte dış parçalardan herhangi biri zarar görmeden bavulun içinde bulunanlar yandı. Bütün bunlarla birlikte, şimdi ICAO’nun üye havayollarına, kontrol edilen bagajda (check-in bagaj) yasaklanan tehlikeli maddeler listesine Kişisel Elektronik Cihazlar (Personal Electronic Devices – PEDs) ekleme talimatı vermek için bir tebliğ hazırladığı biliniyor. İçerik:http://ift.tt/1cqrZCo

Kabinde Dizüstü Bilgisayar Yok … Durun … Artık Kontrol Edilen Bagajlarda da Dizüstü Bilgisayar Yok!

Birkaç ay önce, FAA ve TSA, dizüstü bilgisayarların uçakları havaya uçurmak için teröristlerin bir aracı haline geldiğini açıkladı. Panik çıktı, yolcular sinirlendi, kabinde akıllı telefondan daha büyük bir şeye izin verilmedi. Pil ile çalışan bir şeyin kabine alınması halinde, birinin tehlike yaratmak için kullanacağından emin olduk.
Hızlıca bugüne gelelim…
Dizüstü bilgisayarlar kontrol edilen bagajda da olmamalı, kendiliğinden tutuşup  bir terör cihazı haline gelebilir. Bir uçuşta hayatta kalacaksanız, dizüstü bilgisayarlar ve benzeri elektronik cihazlar kabine alınmalı. Dizüstü bilgisayarınızı check-in bagajına koyarsanız, hedefinize ulaşma şansınız kalmaz.
Biraz fazla mı? Emin değiliz. Fakat FAA ve ICAO’ya göre, dizüstü bilgisayarlar check-in bagajının içinde olmamalı.
ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) tarafından 27 Ekim’de Montreal’de düzenlenen toplantıda açıklanan rapor, FAA’nın kontrol edilen bagajlarda elektronik cihaz göndermenin, uçakta önemli miktarda yangın tehlikesi oluşturduğu yönündeki sonucunu destekliyor.
FAA, TSA’nın elektronik cihazları bu yılın yazında kabin içine getirilmesini yasaklamasından sonra bagaj içindeki dizüstü bilgisayarları test etmeye başladı. Bu yeni TSA politikasının geldiği sırada, büyük pillerle donatılan elektronik eşyaların test edilmesiyle hiçbirinin yeterince başarılı olmadığı anlaşıldı. FAA testi sırasında, giyim eşyaları ve sıvı içeren öğelerle dolu bir bavulun içineki dizüstü bilgisayara ortalama bir ısı kaynağı verildiğinde, 5 dizüstü bilgisayarın 1’inde potansiyel olarak bilgisayarı tutuşturabilecek ‘termal kaçak‘ ortaya çıktı .
Teste göre en endişe verici keşif, pil tutuştuğunda diğer çantalardaki parçaların da alevlenmesine neden oldu. Aerosol (kuru) şampuan, aseton, el dezenfekte edici ve hatta eser miktarda alkol içeren maddelerin bulunduğu komşu valizlerin de yanmasına yol açan bavul ise tamamen yandı.
FAA, ‘kaçak’ yapan bir pili olan bir bilgisayar ile yanıcı sıvılar bulunan komşu bagajlar arasındaki etkileşimle yapılan 4 testten 3’ü yangın çıkmasına ve valizin tamamen yanmasına ve yük bölmesindeki diğer bagajlara da yayılmasına neden oldu. Sadece 1 testte dış parçalardan herhangi biri zarar görmeden bavulun içinde bulunanlar yandı.
Bütün bunlarla birlikte, şimdi ICAO’nun üye havayollarına, kontrol edilen bagajda (check-in bagaj) yasaklanan tehlikeli maddeler listesine Kişisel Elektronik Cihazlar (Personal Electronic Devices – PEDs) ekleme talimatı vermek için bir tebliğ hazırladığı biliniyor.

İçerik:http://ift.tt/1cqrZCo



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2xDdp6W
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder