31 Ekim 2017 Salı

Sivil Havacılık Komisyonu, havacılık eğitimleri ve staj konularını görüşmek üzere toplandı Sivil Havacılık Komisyonu, havacılık eğitimleri ve staj konularını görüşmek üzere toplandı Sivil Havacılık Komisyonu(SHK), üniversite ve meslek yüksek okullarındaki havacılık eğitimlerini ve staj konularını görüşmek üzere 27 Ekim 2017 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile SHGM) arasında 2012 yılında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen SHK’nun 10. Toplantısı,  YÖK Başkan Vekili Hasan MANDAL başkanlığında üniversite ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. SHGM Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN’ın ev sahipliğinde  düzenlenen  toplantıya, komisyonda üyesi bulunan 46 üniversiteden temsilcilerin yanısıra havayollarının eğitimden sorumlu  başkanları, TÖSHİD, Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED), Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA),Türkiye Hava Trafik Emniyeti Elektronik Teknik Elemanlar Derneği (TEASA), DHMİ, TOBB temsilcileri katıldı. Toplantıda, “pilot eğitimleri”, “kabin hizmetleri”, “uçak bakım” ve “yer işletme” olmak üzere dört ayrı dalda yürütülen eğitim alt çalışma gruplarının faaliyetlerinin yansıra staj programları ve yerleştirmeleri de ele alındı.  Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Şahin KARASAR tarafından eğitim çalışma gurubu faaliyetleri hakkında verilen bilgilerin ardından, TOBB-Sivil Havacılık Meclisinden Can EREL “Sivil Havacılık Komisyonu Önerileri” ve  Pegasus Hava Yolları, Uçuş Akademi Direktörü Kemal Helvacıoğlu “Havacılıkta Teknolojik Değişim ve Eğitim” başlıklarında  birer sunum gerçekleştirdi. İlkbahar ve sonbahar döneminde olmak üzere yılda iki kez toplanan Sivil Havacılık Komisyonu, üniversitelerde sivil havacılık sektörünün ihtiyacı olan insan kaynakları için ilgili  bölümlerin açılması, eğitici yayınların hazırlanması ve yükseköğretim müfredatına dâhil edilmesi, sektörel analizlerin yapılması, hizmet içi eğitim programlarının açılması, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim almalarının teşvik edilmesi amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Büyüyen havacılığımızın nitelikli personel ihtiyacı için YÖK ile birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. https://t.co/82SGNtVvbj http://pic.twitter.com/Gbf5K1RKcD — Sivil Havacılık GM (@SHGM) October 30, 2017

Sivil Havacılık Komisyonu, havacılık eğitimleri ve staj konularını görüşmek üzere toplandı

Sivil Havacılık Komisyonu(SHK), üniversite ve meslek yüksek okullarındaki havacılık eğitimlerini ve staj konularını görüşmek üzere 27 Ekim 2017 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile SHGM) arasında 2012 yılında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen SHK’nun 10. Toplantısı,  YÖK Başkan Vekili Hasan MANDAL başkanlığında üniversite ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. SHGM Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN’ın ev sahipliğinde  düzenlenen  toplantıya, komisyonda üyesi bulunan 46 üniversiteden temsilcilerin yanısıra havayollarının eğitimden sorumlu  başkanları, TÖSHİD, Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED), Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA),Türkiye Hava Trafik Emniyeti Elektronik Teknik Elemanlar Derneği (TEASA), DHMİ, TOBB temsilcileri katıldı.
Toplantıda, “pilot eğitimleri”, “kabin hizmetleri”, “uçak bakım” ve “yer işletme” olmak üzere dört ayrı dalda yürütülen eğitim alt çalışma gruplarının faaliyetlerinin yansıra staj programları ve yerleştirmeleri de ele alındı.  Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Şahin KARASAR tarafından eğitim çalışma gurubu faaliyetleri hakkında verilen bilgilerin ardından, TOBB-Sivil Havacılık Meclisinden Can EREL “Sivil Havacılık Komisyonu Önerileri” ve  Pegasus Hava Yolları, Uçuş Akademi Direktörü Kemal Helvacıoğlu “Havacılıkta Teknolojik Değişim ve Eğitim” başlıklarında  birer sunum gerçekleştirdi.
İlkbahar ve sonbahar döneminde olmak üzere yılda iki kez toplanan Sivil Havacılık Komisyonu, üniversitelerde sivil havacılık sektörünün ihtiyacı olan insan kaynakları için ilgili  bölümlerin açılması, eğitici yayınların hazırlanması ve yükseköğretim müfredatına dâhil edilmesi, sektörel analizlerin yapılması, hizmet içi eğitim programlarının açılması, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim almalarının teşvik edilmesi amacıyla çalışmalarını yürütüyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2gZVOD7
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder