30 Ekim 2017 Pazartesi

Dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10 hakkında sürpriz karar Hybird Air Vehicles tarafından geliştirilen dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, bugün sürpriz yaratan bir açıklama ile gündeme geldi. Tasarımıyla alay konusu olan hava aracı, söylendiği kadarıyla lüks turizm dünyasına da adım atıyor. Dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, geçtiğimiz yıl ilk testleri başarıyla tamamlamış ve yapabildiklerini tüm dünyaya göstermişti. Zeplin formunda tasarlanan ve boyutu 92×43,5×26 metre olan hava aracı, tam 10 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Bu yüzden şimdiye kadar hep endüstriyel kullanım amaçlarıyla gündeme gelen araç, turizm alanına da gözünü dikmiş durumda. Bu noktada iki anlaşma yapan şirket, öncelikle Henry Cookson Adventures‘a araçla düzenlenecek lüks geziler için ilk deneme hakkını veriyor. Yüksek fiyatlarla ulaşımın zor olduğu yerlere turlar düzenleyen şirket, hava aracını uluslarası tura çıkartan ilk isim olacak gibi duruyor. İkinci anlaşma ise tasarım tarafında karşımıza çıkıyor. İngiltere merkezli Design Q şirketiyle anlaşayan Hybird Air Vehicles, hükümet destekli fonla aracın lüks yolcu kabinini tasarlamaya başlıyor. Airlander 10, dünyanın en büyük hava aracı ünvanını kaybetmeyecek gibi duruyor Gücünü bünyesine yerleştirilen 325 beygir gücündeki dört adet turbo dizel motordan alan Airlander, helyum ile dolu olduğu için rahatlıka havada kalabiliyor. İnsanlı uçuşta beş gün, insansız uçuşta ise tam iki hafta boyunca görevde kalabilen araç, uzay turizmini konuştuğumuz şu günlerde dünya gezilerini daha popüler hale getirecek gibi duruyor. Kaynak:http://www.log.com.tr/  

Hybird Air Vehicles tarafından geliştirilen dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, bugün sürpriz yaratan bir açıklama ile gündeme geldi. Tasarımıyla alay konusu olan hava aracı, söylendiği kadarıyla lüks turizm dünyasına da adım atıyor.

Dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, geçtiğimiz yıl ilk testleri başarıyla tamamlamış ve yapabildiklerini tüm dünyaya göstermişti. Zeplin formunda tasarlanan ve boyutu 92×43,5×26 metre olan hava aracı, tam 10 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Bu yüzden şimdiye kadar hep endüstriyel kullanım amaçlarıyla gündeme gelen araç, turizm alanına da gözünü dikmiş durumda. Bu noktada iki anlaşma yapan şirket, öncelikle Henry Cookson Adventures‘a araçla düzenlenecek lüks geziler için ilk deneme hakkını veriyor. Yüksek fiyatlarla ulaşımın zor olduğu yerlere turlar düzenleyen şirket, hava aracını uluslarası tura çıkartan ilk isim olacak gibi duruyor. İkinci anlaşma ise tasarım tarafında karşımıza çıkıyor. İngiltere merkezli Design Q şirketiyle anlaşayan Hybird Air Vehicles, hükümet destekli fonla aracın lüks yolcu kabinini tasarlamaya başlıyor.

Airlander 10, dünyanın en büyük hava aracı ünvanını kaybetmeyecek gibi duruyor

Gücünü bünyesine yerleştirilen 325 beygir gücündeki dört adet turbo dizel motordan alan Airlander, helyum ile dolu olduğu için rahatlıka havada kalabiliyor. İnsanlı uçuşta beş gün, insansız uçuşta ise tam iki hafta boyunca görevde kalabilen araç, uzay turizmini konuştuğumuz şu günlerde dünya gezilerini daha popüler hale getirecek gibi duruyor.

Kaynak:http://www.log.com.tr/

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2yYiNTi
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder