22 Mart 2020 Pazar

THY, 27 Mart’tan itibaren sadece 4 ülkede 5 şehre uçuş yapacak  27 Mart’tan itibaren sadece 4 ülkede 5 şehre uçuş yapacak. CNN Türk’te son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “60 yaş üzeri pilotlarımızı evlerine gönderdik, önümüzdeki hafta yapacağımız yönetim kurulu toplantısında üst yönetim olarak maaşlardan feragat edeceğiz” dedi. İlker Aycı konuşmasına şu şekilde devam etti: “İkramlarımızda bazı değişiklikler yaptık, şu anda ikramları basitleştirdik. Bazı uçuşlarda ikramı tamamen kestik bazılarında da basite indirgedik. An itibari ile yüzde 85 oranında kapasitemizi kullanamıyoruz, özellikle uçaklarımızı kargoya çevirmeye başlayarak kapasitemizin bir kısmını kullanabileceğiz. Yaklaşık 107 ülke şu anda uçuşa kapalı, bir kısmı Türkiye’nin tek taraflı kapattığı, bir kısmı da bu riski görerek kendi hava sahasını kapatan ülkeler. Bu anlamıyla 100’ü geçti şu anda.” Uçuşların kapatıldığı ülkelerin THY uçuş ağının yüzde 90’nına tekabül ettiğini belirten Aycı, kapasitelerinin şu an yüzde 85’ini kullanabildiklerini vurguladı, ancak kaç tane uçağı yere çektiklerini hakkında net rakam vermedi. “27 Mart’ta pek çok nokta daha kapanacak” Hong Kong, Rusya-Moskova, Etiyopya-Adis Ababa, ABD’de ise New York ve Washington olmak üzere 4 ülkede 5 dağıtım yapılabilen yerleri açık tutacaklarını ifade eden Aycı, bunun dışında geri kalan tüm yerleri 27 Mart itibari ile talep azlığı sebebiyle kapatacaklarını söyledi. İlgili bakanlıklarımızla koordinasyon içerisinde, Sağlık Bakanlığımızın ve DSÖ talimatları içerisinde şartları sağlayarak yurt dışındaki vatandaşlarımızı Türkiye’ye getireceğiz. Hem Mevlüt Çavuşoğlu Bey ile hem Fahrettin Koca Bey ile yakın koordinasyon içerisindeyiz.  

 27 Mart’tan itibaren sadece 4 ülkede 5 şehre uçuş yapacak.

CNN Türk’te son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “60 yaş üzeri pilotlarımızı evlerine gönderdik, önümüzdeki hafta yapacağımız yönetim kurulu toplantısında üst yönetim olarak maaşlardan feragat edeceğiz” dedi.

İlker Aycı konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İkramlarımızda bazı değişiklikler yaptık, şu anda ikramları basitleştirdik. Bazı uçuşlarda ikramı tamamen kestik bazılarında da basite indirgedik.

An itibari ile yüzde 85 oranında kapasitemizi kullanamıyoruz, özellikle uçaklarımızı kargoya çevirmeye başlayarak kapasitemizin bir kısmını kullanabileceğiz. Yaklaşık 107 ülke şu anda uçuşa kapalı, bir kısmı Türkiye’nin tek taraflı kapattığı, bir kısmı da bu riski görerek kendi hava sahasını kapatan ülkeler. Bu anlamıyla 100’ü geçti şu anda.”

Uçuşların kapatıldığı ülkelerin THY uçuş ağının yüzde 90’nına tekabül ettiğini belirten Aycı, kapasitelerinin şu an yüzde 85’ini kullanabildiklerini vurguladı, ancak kaç tane uçağı yere çektiklerini hakkında net rakam vermedi.

“27 Mart’ta pek çok nokta daha kapanacak”

Hong Kong, Rusya-Moskova, Etiyopya-Adis Ababa, ABD’de ise New York ve Washington olmak üzere 4 ülkede 5 dağıtım yapılabilen yerleri açık tutacaklarını ifade eden Aycı, bunun dışında geri kalan tüm yerleri 27 Mart itibari ile talep azlığı sebebiyle kapatacaklarını söyledi.

İlgili bakanlıklarımızla koordinasyon içerisinde, Sağlık Bakanlığımızın ve DSÖ talimatları içerisinde şartları sağlayarak yurt dışındaki vatandaşlarımızı Türkiye’ye getireceğiz.

Hem Mevlüt Çavuşoğlu Bey ile hem Fahrettin Koca Bey ile yakın koordinasyon içerisindeyiz.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/3de9lz0
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder