25 Mart 2020 Çarşamba

KORONAVİRÜS SALGINI TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜ NASIL ETKİLEDİ? KORONAVİRÜS SALGINI TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜ NASIL ETKİLEDİ KORONAVİRÜS SALGINI ARZ TALEP DENGESİNİ BOZDU Koronavirüs salgını ile özellikle medikal ürünlere ihtiyaç arttı. Özellikle piyasalarda bazı ürünlerin sıkıntısı yaşandı ve fiyatları arttı. Çok acil ürünler hava kargo talebini arttırdı. Ülkelerin koyduğu kısıtlamalar doğrultusunda sadece kargo uçakları yada sadece kargo taşıyan yolcu uçakları kullanılabilmekte. Komple uçak kiralamalar gündemde olmakla birlikte yüksek fiyat sebebiyle ülkemizden çok fazla charter taşıması yapılamadı. Salgın sebebiyle sınırlar kapatıldı. Karayolu taşımacılığı durma noktasına geldi. TIRlar günlerce sınır kapılarında bekledi. Araç sürücülerine 14 gün karantina uygulamasına başlandı. Denizyolu taşımacılığı da olumsuz etkilendi. İlk etapta Çin durduğu için ithalat durdu. Ekipman gelemedi. Ekipman olmayınca maliyetler arttı. İnsan faktörünün hala etkin olduğu bu sektörde çalışanlar özellikle sahada olanlar ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ve hala da devam ediyorlar. Bu kadar olumusuzluğun içerisinde ciddi gecikmeler ve inanılmaz maliyetler doğdu. Bu kriz aynı zamanda hızlı ve doğru bilgi akışınında önemini ortaya koydu.

KORONAVİRÜS SALGINI TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜ NASIL ETKİLEDİ

KORONAVİRÜS SALGINI ARZ TALEP DENGESİNİ BOZDU

Koronavirüs salgını ile özellikle medikal ürünlere ihtiyaç arttı. Özellikle piyasalarda bazı ürünlerin sıkıntısı yaşandı ve fiyatları arttı.

Çok acil ürünler hava kargo talebini arttırdı. Ülkelerin koyduğu kısıtlamalar doğrultusunda sadece kargo uçakları yada sadece kargo taşıyan yolcu uçakları kullanılabilmekte. Komple uçak kiralamalar gündemde olmakla birlikte yüksek fiyat sebebiyle ülkemizden çok fazla charter taşıması yapılamadı.

Salgın sebebiyle sınırlar kapatıldı. Karayolu taşımacılığı durma noktasına geldi. TIRlar günlerce sınır kapılarında bekledi. Araç sürücülerine 14 gün karantina uygulamasına başlandı.

Denizyolu taşımacılığı da olumsuz etkilendi. İlk etapta Çin durduğu için ithalat durdu. Ekipman gelemedi. Ekipman olmayınca maliyetler arttı.

İnsan faktörünün hala etkin olduğu bu sektörde çalışanlar özellikle sahada olanlar ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ve hala da devam ediyorlar.

Bu kadar olumusuzluğun içerisinde ciddi gecikmeler ve inanılmaz maliyetler doğdu.

Bu kriz aynı zamanda hızlı ve doğru bilgi akışınında önemini ortaya koydu.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2JaAxB5
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder