25 Mart 2020 Çarşamba

HAVACILIK SEKTÖRÜNÜNDEKİ KRİZ GİDEREK BÜYÜYOR Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), COVID-19 salgınının küresel hava taşımacılığı endüstrisi üzerindeki gelir etkisi analizini güncelledi. Seyahat kısıtlamalarının ciddiyeti ve beklenen küresel durgunluk nedeniyle, IATA 2020 yılında havacılık sektörü 2019 yılı figürlerinin yüzde 44 altında ve 252 milyar dolar altında kalacağını öngörüyor. IATA bu ciddi seyahat kısıtlamalarının üç aya kadar sürdüğü ve ardından bu yılın ilerleyen dönemlerinde kademeli bir ekonomik toparlanma yaşandığı bir senaryo üzerinde duruyor. IATA, hava yolu şirketlerinin, koronavirüs salgınından kaynaklanan olumsuzluklardan dolayı, toparlanma başlamadan önce, nakitlerini tüketebileceği uyarısında bulundu. IATA CEO’su, likidite krizinin tüm hızıyla gelmekte olduğunu kaydederek yoğun destek talep etti. Açıklamada, salgın krizinin sektörün şimdiye dek gördüğü en büyük kriz olduğu ve 200 milyar dolar likidite desteğine ihtiyacı duyulacağını bildirdi. En son analiz, bu senaryo altında, seyahat üzerindeki ciddi kısıtlamaların 3 ay sonra kaldırılmasını öngörmektedir.  Bu yılın ilerleyen dönemlerinde seyahat talebindeki toparlanma, küresel durgunluğun iş ve güven üzerindeki etkisiyle zayıflamaktadır. 

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), COVID-19 salgınının küresel hava taşımacılığı endüstrisi üzerindeki gelir etkisi analizini güncelledi.
Seyahat kısıtlamalarının ciddiyeti ve beklenen küresel durgunluk nedeniyle, IATA 2020 yılında havacılık sektörü 2019 yılı figürlerinin yüzde 44 altında ve 252 milyar dolar altında kalacağını öngörüyor.
IATA bu ciddi seyahat kısıtlamalarının üç aya kadar sürdüğü ve ardından bu yılın ilerleyen dönemlerinde kademeli bir ekonomik toparlanma yaşandığı bir senaryo üzerinde duruyor.
IATA, hava yolu şirketlerinin, koronavirüs salgınından kaynaklanan olumsuzluklardan dolayı, toparlanma başlamadan önce, nakitlerini tüketebileceği uyarısında bulundu.
IATA CEO’su, likidite krizinin tüm hızıyla gelmekte olduğunu kaydederek yoğun destek talep etti.
Açıklamada, salgın krizinin sektörün şimdiye dek gördüğü en büyük kriz olduğu ve 200 milyar dolar likidite desteğine ihtiyacı duyulacağını bildirdi.

En son analiz, bu senaryo altında, seyahat üzerindeki ciddi kısıtlamaların 3 ay sonra kaldırılmasını öngörmektedir. 

Bu yılın ilerleyen dönemlerinde seyahat talebindeki toparlanma, küresel durgunluğun iş ve güven üzerindeki etkisiyle zayıflamaktadır. 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2UijtQ3
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder