24 Mart 2020 Salı

Koronavirüsü Avrupa Havalimanları’nı Vurdu Korono virüsü havacılık sektörünü vurdu Koronavirüsten dolayı ağır darbe alan Avrupalı havayolu şirketlerinden sonra, havalimanları da durma noktasına geldi. Avrupa sivil havacılığı ile ilgili çalışmaları ile bilinen Eurocontrol 22 Mart raporuna göre Avrupa’nın büyük havalimanları 2019 yılı figürlerinin yüzde 60 altında. 22 Mart Havaalanı güncellemesine göre Madrid% 80, Münih -76% Barcelona -89% ve İstanbul Havalimanı -70% düştü. 23 Mart günlük trafik güncellemesi geçen yılın aynı dönemine göre dörtte birinden az gerçekleşerek  yüzde 75.9 düşüşle 6.837 uçuş gerçekleşti. 21 Mart Kargo güncellemesi ise kargo uçağı uçuşlarının sayısının geçen yılla neredeyse aynı olduğunu gösteriyor – ancak bu yolcu uçağı ambarlarındaki kargo kayıplarını ifade etmiyor. Coronavirüsten dolayı ekonomik krize doğru giden Avrupa’da kaosun ayak sesleri de gelmeye başladı. Avrupalı havalimanları işletmecileri oldukça kötü bir döneme girdiler. Rapora en çok düşüş İspanya’da oluştuğu belirtiliyor. Barcelona El Pratt Havalimanı, yolcu trafiğinde yüzde 89 düşüş ile rekor kırdı. Barcelona’yı yüzde 88 ile Avusturya Viyana Schwechat Havalimanı yüzde 88 ile izledi.

Korono virüsü havacılık sektörünü vurdu

Koronavirüsten dolayı ağır darbe alan Avrupalı havayolu şirketlerinden sonra, havalimanları da durma noktasına geldi.

Avrupa sivil havacılığı ile ilgili çalışmaları ile bilinen Eurocontrol 22 Mart raporuna göre Avrupa’nın büyük havalimanları 2019 yılı figürlerinin yüzde 60 altında.

22 Mart Havaalanı güncellemesine göre Madrid% 80, Münih -76% Barcelona -89% ve İstanbul Havalimanı -70% düştü.

23 Mart günlük trafik güncellemesi geçen yılın aynı dönemine göre dörtte birinden az gerçekleşerek  yüzde 75.9 düşüşle 6.837 uçuş gerçekleşti.

21 Mart Kargo güncellemesi ise kargo uçağı uçuşlarının sayısının geçen yılla neredeyse aynı olduğunu gösteriyor – ancak bu yolcu uçağı ambarlarındaki kargo kayıplarını ifade etmiyor.

Coronavirüsten dolayı ekonomik krize doğru giden Avrupa’da kaosun ayak sesleri de gelmeye başladı. Avrupalı havalimanları işletmecileri oldukça kötü bir döneme girdiler. Rapora en çok düşüş İspanya’da oluştuğu belirtiliyor.

Barcelona El Pratt Havalimanı, yolcu trafiğinde yüzde 89 düşüş ile rekor kırdı. Barcelona’yı yüzde 88 ile Avusturya Viyana Schwechat Havalimanı yüzde 88 ile izledi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2UgVwsn
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder