29 Mayıs 2020 Cuma

SpaceX Starship roket prototipi test sırasında patladı Bir yandan bugün yapacağı tarihi Demo-2 görevine için hazırlıklarını yapan SpaceX gezegenler arası seyahat için de Starship roketi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Starship roketinin dördüncü prototipi olan Starship SN4 roketinin dün gerçekleştirilen testler sırasında patladığı öğrenildi. Space.com’da yer alan habere göre, SpaceX’in Teksas Boca Chica testilerinde Starship SN4’ün Raptor motorlarının testi sırasında motorda patlama meydana geldiği öğrenildi. Ege Buğra Özen/AirTürkHaber EXPLOSION of starship prototype (SN4) video:- everyday astronaut #SpaceX #starshipsn4 #explosion #NASA pic.twitter.com/xpKtcJjxtW — Priyesh Joisar (@JoisarPriyesh) May 30, 2020 Konuya ilişkin Spacex’ten açıklama yapılmazken, patlamaya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Artemis görevi için büyük önem taşıyan Starship roketilerinin daha önceki 3 prototipi de  (Mk1, SN2, SN3 ve SN4) testler sırasında patlamıştı. SN4 prototipi roketler arasında en uzun süre denemeler yapılan roket olurken, SpaceX beşinci prototip olan SN5 roketi ile denemelerine devam edecek. Prototype of SpaceX’s heavy-lift rocket, Starship, explodes during ground tests in south Texas. Prototype of SpaceX’s heavy-lift rocket, Starship, explodes during ground tests in south Texas. Güncel Havacılık Haberleri paylaştı: 29 Mayıs 2020 Cuma

Bir yandan bugün yapacağı tarihi Demo-2 görevine için hazırlıklarını yapan SpaceX gezegenler arası seyahat için de Starship roketi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Starship roketinin dördüncü prototipi olan Starship SN4 roketinin dün gerçekleştirilen testler sırasında patladığı öğrenildi.

Space.com’da yer alan habere göre, SpaceX’in Teksas Boca Chica testilerinde Starship SN4’ün Raptor motorlarının testi sırasında motorda patlama meydana geldiği öğrenildi.

Ege Buğra Özen/AirTürkHaber

Konuya ilişkin Spacex’ten açıklama yapılmazken, patlamaya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor.

Artemis görevi için büyük önem taşıyan Starship roketilerinin daha önceki 3 prototipi de  (Mk1, SN2, SN3 ve SN4) testler sırasında patlamıştı.

SN4 prototipi roketler arasında en uzun süre denemeler yapılan roket olurken, SpaceX beşinci prototip olan SN5 roketi ile denemelerine devam edecek.

Prototype of SpaceX’s heavy-lift rocket, Starship, explodes during ground tests in south Texas.

Prototype of SpaceX’s heavy-lift rocket, Starship, explodes during ground tests in south Texas.

Güncel Havacılık Haberleri paylaştı: 29 Mayıs 2020 Cuma


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2Ahzj5L
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder