26 Mayıs 2020 Salı

MERKEL LUFTHANSA İÇİN AB’YE REST ÇEKTİ AB üyesi diğer ülkelerin harcama ve kurtarmalarını sıkı denetime alma sicili bulunan Başbakan Angela Merkel, bu kez Avrupa Komisyonu’nun Lufthansa’nın kurtarılmasını şartlara bağlama girişimine karşı savaş ilan etti. Merkel, partisi Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) yönetimiyle yaptığı toplantıda AB’nin icra organına rest çekti. Alman hükümetinin Avrupa Komisyonu’nun Lufthansa’yı Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki değerli kalkış ve iniş haklarından mahrum etmesine izin vermeyeceğini söyleyen Şansölye, toplantıya katılanlara göre, “Bunun olmasına izin vermeyeceğiz”dedi.  Şansölye Merkel, Bunun “zorlu bir mücadele” olacağını, ama “pes etmeyeceklerini” sözlerine ekledi. Müzakerelerden haberdar kaynaklar, Brüksel’deki rekabet denetçilerinin Alman kurtarma paketinin AB’deki rekabeti sekteye uğratmaması için Lufthansa’nın Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki değerli kalkış ve iniş haklarını rakiplerine devretmesini istediğini, pazarlıkların devam ettiğini aktardı. Alman Haber Ajansı (dpa), hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde, Merkel’in Lufthansa’yı kurtarma paketinin hacminin 9 milyar euroyu bulacağını, devletin hisse payının ilk etapta yüzde 20 olacağını duyurdu. Daha önce Der Spiegel dergisi websitesi, kurtarma paketinin, Alman devletinin Lufthansa’nın yüzde 25.1’lik hissesini almasıyla sonuçlanabileceğini yazmıştı. Ancak yüzde 25 artı bir hisse, devletin şirketle ilgili önemli stratejik kararları bloke edebilmesi anlamına geldiğinden tartışma yaratmıştı. Hükümetle Lufthansa arasında varılan anlaşmanın, şirketin kurulları, devlete bağlı Ekonomi İstikrar Fonu yönetimi ve Avrupa Komisyonu’nun da onayını alması gerekiyor. Yani devletin şirkete katılımının AB kurallarına uygun gerçekleşmesi lazım. AB kuralları, devletin katılımının geçici karakterde olmasını ve devletin normale dönüş için bir çıkış stratejisi sunmasını öngörüyor. Kaynak: Slothaber

AB üyesi diğer ülkelerin harcama ve kurtarmalarını sıkı denetime alma sicili bulunan Başbakan Angela Merkel, bu kez Avrupa Komisyonu’nun Lufthansa’nın kurtarılmasını şartlara bağlama girişimine karşı savaş ilan etti.

Merkel, partisi Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) yönetimiyle yaptığı toplantıda AB’nin icra organına rest çekti.

Alman hükümetinin Avrupa Komisyonu’nun Lufthansa’yı Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki değerli kalkış ve iniş haklarından mahrum etmesine izin vermeyeceğini söyleyen Şansölye, toplantıya katılanlara göre, “Bunun olmasına izin vermeyeceğiz”dedi.  Şansölye Merkel, Bunun “zorlu bir mücadele” olacağını, ama “pes etmeyeceklerini” sözlerine ekledi.

Müzakerelerden haberdar kaynaklar, Brüksel’deki rekabet denetçilerinin Alman kurtarma paketinin AB’deki rekabeti sekteye uğratmaması için Lufthansa’nın Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki değerli kalkış ve iniş haklarını rakiplerine devretmesini istediğini, pazarlıkların devam ettiğini aktardı.

Alman Haber Ajansı (dpa), hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde, Merkel’in Lufthansa’yı kurtarma paketinin hacminin 9 milyar euroyu bulacağını, devletin hisse payının ilk etapta yüzde 20 olacağını duyurdu.

Daha önce Der Spiegel dergisi websitesi, kurtarma paketinin, Alman devletinin Lufthansa’nın yüzde 25.1’lik hissesini almasıyla sonuçlanabileceğini yazmıştı.

Ancak yüzde 25 artı bir hisse, devletin şirketle ilgili önemli stratejik kararları bloke edebilmesi anlamına geldiğinden tartışma yaratmıştı.

Hükümetle Lufthansa arasında varılan anlaşmanın, şirketin kurulları, devlete bağlı Ekonomi İstikrar Fonu yönetimi ve Avrupa Komisyonu’nun da onayını alması gerekiyor.

Yani devletin şirkete katılımının AB kurallarına uygun gerçekleşmesi lazım.

AB kuralları, devletin katılımının geçici karakterde olmasını ve devletin normale dönüş için bir çıkış stratejisi sunmasını öngörüyor.

Kaynak: Slothaber



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/3c6GieU
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder