30 Mayıs 2020 Cumartesi

LUFTHANSA YARDIM PAKETİ GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI Alman hükümeti ile AB komisyonu arasındaki Lufthansa yardım paketi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Lufthansa, Alman hükümetinin kurtarma paketinden istifade edebilmesi için AB komisyonundan koşulları kabul ettiğini açıkladı. Şirket, anlaşma gereği Frankfurt ve Münih havaalanları için elinde bulundurduğu iniş kalkış haklarını rakipleri ile paylaşacak. Son anlaşma uyarınca Lufthansa, Frankfurt ve Münih havaalanlarında 24 slot hakkını devredecek. Lufthansa, slot devrinin yeni rakipler tarafından ve düşük bütçeli havayolu Ryanair hariç kullanılabileceğini belirtti. Yeni rakipler bu opsiyonu kullanmaz ise mevcut rakipler bu slot hakkını kullanabilecek. Komisyon, yardım paketi konusunda Almanya tarafından resmen bilgilendirildikten sonra konuyu öncelikli olarak değerlendireceğini söyledi. Havayolunun denetleme kurulunun anlaşmayı onaylaması gerektiğini belirten Lufthansa, kurtarma için hissedar onayı almak için olağanüstü bir genel kurul toplantısı yapacağını da sözlerine ekledi. Fransa-Hollanda grubu Air France-KLM ve Amerikan havayolu şirketleri American Airlines, United Airlines ve Delta Air Lines gibi rakiplerin hepsi pandeminin ekonomik etkileri nedeniyle devlet yardımı arıyor. Salgının vurduğu şirketlerden hisse almak için 100 milyar avroluk bir fon kuran Almanya, Lufthansa hissesini 2023’ün sonuna kadar satmayı planladığını söyledi. Ekonomi Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Alman hükümeti, Lufthansa ve Avrupa Komisyonu yardım müzakerelerinde önemli bir ara adıma ulaştı.” Dedi.

Alman hükümeti ile AB komisyonu arasındaki Lufthansa yardım paketi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Lufthansa, Alman hükümetinin kurtarma paketinden istifade edebilmesi için AB komisyonundan koşulları kabul ettiğini açıkladı.

Şirket, anlaşma gereği Frankfurt ve Münih havaalanları için elinde bulundurduğu iniş kalkış haklarını rakipleri ile paylaşacak.

Son anlaşma uyarınca Lufthansa, Frankfurt ve Münih havaalanlarında 24 slot hakkını devredecek.

Lufthansa, slot devrinin yeni rakipler tarafından ve düşük bütçeli havayolu Ryanair hariç kullanılabileceğini belirtti.

Yeni rakipler bu opsiyonu kullanmaz ise mevcut rakipler bu slot hakkını kullanabilecek.

Komisyon, yardım paketi konusunda Almanya tarafından resmen bilgilendirildikten sonra konuyu öncelikli olarak değerlendireceğini söyledi.

Havayolunun denetleme kurulunun anlaşmayı onaylaması gerektiğini belirten Lufthansa, kurtarma için hissedar onayı almak için olağanüstü bir genel kurul toplantısı yapacağını da sözlerine ekledi.

Fransa-Hollanda grubu Air France-KLM ve Amerikan havayolu şirketleri American Airlines, United Airlines ve Delta Air Lines gibi rakiplerin hepsi pandeminin ekonomik etkileri nedeniyle devlet yardımı arıyor.

Salgının vurduğu şirketlerden hisse almak için 100 milyar avroluk bir fon kuran Almanya, Lufthansa hissesini 2023’ün sonuna kadar satmayı planladığını söyledi.

Ekonomi Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Alman hükümeti, Lufthansa ve Avrupa Komisyonu yardım müzakerelerinde önemli bir ara adıma ulaştı.” Dedi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/3cb3zfW
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder