26 Mayıs 2020 Salı

Boeing’den İşten Çıkarılmalar Bekleniyor 17.600 Boeing çalışanını temsil eden Havacılık ve Uzay Profesyonel Mühendislik Çalışanları Derneği (SPEEA) sendikası sözcüsü, Reuters’e Salı günü yaptığı açıklamada Cuma günü işten çıkarma bildirimleri beklemesi gerektiğini bildirdi. Boeing yorum yapmaktan kaçındı. Nisan ayında Boeing Genel Müdürü Dave Calhoun, şirketin “gönüllü işten çıkarmalar, doğal ciro ve gerektiğinde istemsiz işten çıkarmalar kombinasyonuyla çalışan sayımızı yaklaşık% 10 oranında azaltmak için harekete geçmeye başladı” demişti. SPEEA, üyelerinin yaklaşık 1.300’ünün gönüllü işten çıkarılma başvurusunda bulunduğunu söyledi. Havacılık, koronavirüs pandemisinden kaynaklı seyahat talebi düşüşü ile sarsıldığı için mücadele ediyor. Nisan ayında Boeing, bu yıl ikinci kez sıfır sipariş kaydetti ve müşteriler 108 B737 MAX siparişini iptal etti. Bu Boeing için 1962’den bu yanan en kötü bir sezon başlangıcı oldu. Boeing'in bu ay ABD'de işten çıkarma yapacağı bekleniyor. https://t.co/Nc8XkMUkhI — AirportIST (@AirportIST) May 27, 2020

17.600 Boeing çalışanını temsil eden Havacılık ve Uzay Profesyonel Mühendislik Çalışanları Derneği (SPEEA) sendikası sözcüsü, Reuters’e Salı günü yaptığı açıklamada Cuma günü işten çıkarma bildirimleri beklemesi gerektiğini bildirdi.

Boeing yorum yapmaktan kaçındı.

Nisan ayında Boeing Genel Müdürü Dave Calhoun, şirketin “gönüllü işten çıkarmalar, doğal ciro ve gerektiğinde istemsiz işten çıkarmalar kombinasyonuyla çalışan sayımızı yaklaşık% 10 oranında azaltmak için harekete geçmeye başladı” demişti.

SPEEA, üyelerinin yaklaşık 1.300’ünün gönüllü işten çıkarılma başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Havacılık, koronavirüs pandemisinden kaynaklı seyahat talebi düşüşü ile sarsıldığı için mücadele ediyor.

Nisan ayında Boeing, bu yıl ikinci kez sıfır sipariş kaydetti ve müşteriler 108 B737 MAX siparişini iptal etti. Bu Boeing için 1962’den bu yanan en kötü bir sezon başlangıcı oldu.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2THfThw
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder