26 Mayıs 2020 Salı

SpaceX, Crew Dragon adlı uzay aracını iki astronotla birlikte bugün uzaya gönderiyor Elon Musk’ın şirketi SpaceX, Crew Dragon adlı uzay aracını iki astronotla birlikte bugün uzaya gönderiyor. Bu görevle ilgili merak edilen sorulara yanıtları derledik. Neden bir özel şirket NASA’nın astronotlarını taşıyor? Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2000’lerden beri Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ekibinin taşınması işini devretmeyi planlıyordu. 2003’te Columbia uzay aracı Dünya’ya dönerken düşmüş, ardından NASA Ay’a seyahat edecek bir uzay aracı geliştirme işine yoğunlaşmıştı. ISS’ye ekip ve kargo taşımada özel şirketleri kullanmak bu program açısından gerekli bir adımdı. 2014’te girişimci Elon Musk’ın şirketi SpaceX ve havacılık devi Boeing, NASA’nın ekip transferi için açtığı ihaleyi kazandı. SpaceX, astronotları taşıyan uzay aracı Crew Dragon’u Çarşamba günü Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden Falcon 9 roketi ile ateşleyecek. SpaceX nedir? SpaceX, Falcon 9 ve Falcon Heavy roketleri eşliğinde uzay araçlarına ticari ve hükümet ile güdümlü kalkış hizmetleri sağlayan bir Amerikan şirketi. Elon Musk, uzay ulaşımının maliyetini düşürerek Mars’ta koloni kurma amacıyla 2002’de şirketi kurdu. Haberin devamı için TIKLAYIN Elon Musk'ın şirketi SpaceX, Crew Dragon adlı uzay aracını iki astronotla birlikte bugün uzaya gönderiyor. https://t.co/qnqW5Tjqa5 — AirportIST (@AirportIST) May 27, 2020

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, Crew Dragon adlı uzay aracını iki astronotla birlikte bugün uzaya gönderiyor.

Bu görevle ilgili merak edilen sorulara yanıtları derledik.

Neden bir özel şirket NASA’nın astronotlarını taşıyor?

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2000’lerden beri Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ekibinin taşınması işini devretmeyi planlıyordu. 2003’te Columbia uzay aracı Dünya’ya dönerken düşmüş, ardından NASA Ay’a seyahat edecek bir uzay aracı geliştirme işine yoğunlaşmıştı.

ISS’ye ekip ve kargo taşımada özel şirketleri kullanmak bu program açısından gerekli bir adımdı. 2014’te girişimci Elon Musk’ın şirketi SpaceX ve havacılık devi Boeing, NASA’nın ekip transferi için açtığı ihaleyi kazandı. SpaceX, astronotları taşıyan uzay aracı Crew Dragon’u Çarşamba günü Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden Falcon 9 roketi ile ateşleyecek.

SpaceX nedir?

SpaceX, Falcon 9 ve Falcon Heavy roketleri eşliğinde uzay araçlarına ticari ve hükümet ile güdümlü kalkış hizmetleri sağlayan bir Amerikan şirketi. Elon Musk, uzay ulaşımının maliyetini düşürerek Mars’ta koloni kurma amacıyla 2002’de şirketi kurdu.

Haberin devamı için TIKLAYIN



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2ZExomo
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder