16 Kasım 2019 Cumartesi

TALPA, UÇUŞ HEKİMLERİ İLE BULUŞTU TALPA, UÇUŞ HEKİMLERİ İLE BULUŞTU. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) yönetimi, yetkili hastanelerin uçuş hekimleri ile biraraya gelerek pilotların sağlık sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulundu. TALPA’nın ev sahipliğinde yapılan yemekli toplantıda özellikle periyodik muayenede karşılaşılan sorunlar üzerinde durulurken bilgilendirmenin önemine dikkat çekildi. Bu amaçla, öncelikle uçuş hekimlerinin havacılık tıbbı konusunda pilotları bilgilendirmesine ilişkin bir seminer düzenlenmesinin gerekli olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. Uçuş emniyetini de doğrudan ilgilendiren sağlık sorunları, önleyici hekimlik, alınacak bireysel sağlık önlemleri, pilotların hakları ve yasal düzenlemeler konularında geniş kapsamlı bir Çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağına vurgu yapılarak söz konusu Çalıştayın, TALPA’nın koordinasyonu ve ev sahipliğinde 2020 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Toplantıya uçuş doktorlarının yanısıra SHGM Sağlık Birimi yöneticisi Dr. Kadir Eren, TALPA sağlık danışmanı Dr. Erman Büyükgök, ve THY Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Deniz Aybey de katılarak görüş ve önerilerini paylaştı. Toplantıyı değerlendiren TALPA Başkanı Kpt. Plt. H. Murat Ersoy ” Sektörümüzün en önemli paydaşlarından biri olan uçuş hekimlerimizle tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediğimiz yemekli toplantıya yoğun katılım olması sevindirici. Tüm Katılımcılara derneğimiz ve üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Farklı pencerelerden baktığımız sağlık konusunda karşılıklı görüşlerimizi ortaya koyduk, birçok noktada asgari müştereklerde buluştuğumuzu memnuniyetle gördük. Son derece değerli öneriler ortaya çıktı. Uçuş operasyonunun sağlıklı yürütülmesinin en önemli unsurlarından biri de pilotların sağlığıdır. Bu amaçla konuyu öncelikle iletişim ve bilgi eksikliklerinin giderilmesi açısından değerlendireceğiz. Düzenleyeceğimiz seminer ve Çalıştay’ın bu sürece ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

TALPA, UÇUŞ HEKİMLERİ İLE BULUŞTU.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) yönetimi, yetkili hastanelerin uçuş hekimleri ile biraraya gelerek pilotların sağlık sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulundu. TALPA’nın ev sahipliğinde yapılan yemekli toplantıda özellikle periyodik muayenede karşılaşılan sorunlar üzerinde durulurken bilgilendirmenin önemine dikkat çekildi. Bu amaçla, öncelikle uçuş hekimlerinin havacılık tıbbı konusunda pilotları bilgilendirmesine ilişkin bir seminer düzenlenmesinin gerekli olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. Uçuş emniyetini de doğrudan ilgilendiren sağlık sorunları, önleyici hekimlik, alınacak bireysel sağlık önlemleri, pilotların hakları ve yasal düzenlemeler konularında geniş kapsamlı bir Çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağına vurgu yapılarak söz konusu Çalıştayın, TALPA’nın koordinasyonu ve ev sahipliğinde 2020 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
Toplantıya uçuş doktorlarının yanısıra SHGM Sağlık Birimi yöneticisi Dr. Kadir Eren, TALPA sağlık danışmanı Dr. Erman Büyükgök, ve THY Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Deniz Aybey de katılarak görüş ve önerilerini paylaştı. Toplantıyı değerlendiren TALPA Başkanı Kpt. Plt. H. Murat Ersoy ” Sektörümüzün en önemli paydaşlarından biri olan uçuş hekimlerimizle tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediğimiz yemekli toplantıya yoğun katılım olması sevindirici. Tüm Katılımcılara derneğimiz ve üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Farklı pencerelerden baktığımız sağlık konusunda karşılıklı görüşlerimizi ortaya koyduk, birçok noktada asgari müştereklerde buluştuğumuzu memnuniyetle gördük. Son derece değerli öneriler ortaya çıktı. Uçuş operasyonunun sağlıklı yürütülmesinin en önemli unsurlarından biri de pilotların sağlığıdır. Bu amaçla konuyu öncelikle iletişim ve bilgi eksikliklerinin giderilmesi açısından değerlendireceğiz. Düzenleyeceğimiz seminer ve Çalıştay’ın bu sürece ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2rM1lSx
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder