28 Kasım 2019 Perşembe

Atlasglobal’in uçuşları durdurması turizmi nasıl etkiler? Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Atlasglobal’in uçuşları durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini kaydederek gereken desteklerin verilmesi çağrısında bulundu. Atlasglobal Havayolları’nın 21 Aralık’a kadar uçuşlarını durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Atlasglobal’in uçuşları durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini kaydederek gereken desteklerin verilmesi çağrısında bulundu. Bloomberg HT’den Ceren Dilekçi’ye konuşan Eresin, Atlasglobal’in THY’nin ardından Pegasus ile birlikte en fazla yerli ve yabancı turisti taşıyan havayolu şirketi olduğunu kaydederek Türkiye’de yeteri kadar düşük maliyetli taşıyıcının olmamasının sorun teşkil ettiğini belirtti. TÜROB Başkanı, “THY’nin uçakları genellikle yoğun çünkü THY’de transit uçuşlar da çok fazla. Temel sıkıntı, düşük maliyetli taşıyıcının olmaması. Pegasus ve Atlasglobal o açığımızı kapatıyordu. Özellikle Atlas’ın uçtuğu destinasyonlardaki otelcilerimiz sıkıntı yaşayacak. Maalesef biz sektör, birlik olarak bu konudan çok büyük sıkıntı duyuyoruz. Çünkü dolaylı olarak Türkiye turizmi etkilenecek. Şehirlere toplantı, iş için gelen misafirlerin seyahat trafiğini etkileyecek” açıklamasında bulundu. Ağırlıklı olarak hangi destinasyonların etkileneceği konusunda ise Eresin, Atlasglobal ile özellikle kış aylarında Iraklı turistlerin taşındığını o pazarda ve Avrupa’nın bir kaç destinasyonunda kayıp yaşanabileceğini söyledi. “SİVİL HAVACILIK ŞİRKETİ KOLAY KURULAN BİR ŞİRKET TİPİ DEĞİLDİR” Atlasglobal’in Türkiye turizmi için çok önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Eresin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir sivil havacılık şirketi o kadar kolay kurulan bir şirket tipi değildir. Oldukça büyük sermayeler istiyor. Ülke içinde turizm arenasında bir tık yukarı götürüyor. Ne kadar yerli sivil havacılık şirketiniz varsa sektörde o kadar yukarı doğru gidebiliyorsunuz. Biz yürekten diliyoruz ki Atlas tekrar uçuşlarına başlasın, herhangi bir sıkıntı varsa olabilecek tüm destekler kendisine verilsin ve yine bu ülkeye turist taşımaya devam edebilecek çok kıymetli bir şirketimiz var olmaya devam etsin istiyoruz.”

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Atlasglobal’in uçuşları durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini kaydederek gereken desteklerin verilmesi çağrısında bulundu.

Atlasglobal Havayolları’nın 21 Aralık’a kadar uçuşlarını durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Atlasglobal’in uçuşları durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini kaydederek gereken desteklerin verilmesi çağrısında bulundu.

Bloomberg HT’den Ceren Dilekçi’ye konuşan Eresin, Atlasglobal’in THY’nin ardından Pegasus ile birlikte en fazla yerli ve yabancı turisti taşıyan havayolu şirketi olduğunu kaydederek Türkiye’de yeteri kadar düşük maliyetli taşıyıcının olmamasının sorun teşkil ettiğini belirtti.

TÜROB Başkanı, “THY’nin uçakları genellikle yoğun çünkü THY’de transit uçuşlar da çok fazla. Temel sıkıntı, düşük maliyetli taşıyıcının olmaması. Pegasus ve Atlasglobal o açığımızı kapatıyordu. Özellikle Atlas’ın uçtuğu destinasyonlardaki otelcilerimiz sıkıntı yaşayacak. Maalesef biz sektör, birlik olarak bu konudan çok büyük sıkıntı duyuyoruz. Çünkü dolaylı olarak Türkiye turizmi etkilenecek. Şehirlere toplantı, iş için gelen misafirlerin seyahat trafiğini etkileyecek” açıklamasında bulundu.

Ağırlıklı olarak hangi destinasyonların etkileneceği konusunda ise Eresin, Atlasglobal ile özellikle kış aylarında Iraklı turistlerin taşındığını o pazarda ve Avrupa’nın bir kaç destinasyonunda kayıp yaşanabileceğini söyledi.

“SİVİL HAVACILIK ŞİRKETİ KOLAY KURULAN BİR ŞİRKET TİPİ DEĞİLDİR”

Atlasglobal’in Türkiye turizmi için çok önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Eresin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir sivil havacılık şirketi o kadar kolay kurulan bir şirket tipi değildir. Oldukça büyük sermayeler istiyor. Ülke içinde turizm arenasında bir tık yukarı götürüyor. Ne kadar yerli sivil havacılık şirketiniz varsa sektörde o kadar yukarı doğru gidebiliyorsunuz. Biz yürekten diliyoruz ki Atlas tekrar uçuşlarına başlasın, herhangi bir sıkıntı varsa olabilecek tüm destekler kendisine verilsin ve yine bu ülkeye turist taşımaya devam edebilecek çok kıymetli bir şirketimiz var olmaya devam etsin istiyoruz.”



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/35JNpaE
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder