23 Kasım 2019 Cumartesi

Boeing 777 LAX’e acil iniş yaptı Philippine Airlines Boeing 777-300ER Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Havalimanı’ndan Filipinler Manila Havalimanı’na kalktıktan sonra sağ motorunda alev görüldüktenten sonra kalkış meydanı Los Angeles Havalimanı’na geri döndü. Kalkıştan kısa bir süre sonra yolcular, motordan gelen yüksek ses ve patlamalara tanık oldular. Uçuş ekibi acil durum ilan etti ve 25L pistine geri inmeye karar verdi. 342 yolcu ve 18 kişilik ekibin bulunduğu uçak hiç yakıt yakmadığı ve maksimum ağırlıkla acil inişi güvenli bir şekilde gerçekleşti. Kalkıştan 12 dakika sonra acil iniş yapan, yakıt boşaltamadığı için maksimum ağırlıkla inen uçağı itfaiye ekipleri karşıladı. Boeing 777 iniş takımlarına binen ağırlığı nedeniyle iniş takımlarının lastikleri patladı. Passenger video shows flames shooting from engine before Philippine Airlines flight safely made an emergency landing at LAX shortly after takeoff. https://t.co/J5BDSvYIZh pic.twitter.com/0uNPDXsHe1 — ABC News (@ABC) November 21, 2019   A Philippine Airlines flight made an emergency landing at LAX shortly after takeoff when reported engine failure and flames were visible. Passengers disembarked once the flight landed back at the airport. https://t.co/J5BDSvH87J pic.twitter.com/wBRK8SSEhP — ABC News (@ABC) November 21, 2019         ·

Philippine Airlines Boeing 777-300ER Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles Havalimanı’ndan Filipinler Manila Havalimanı’na kalktıktan sonra sağ motorunda alev görüldüktenten sonra kalkış meydanı Los Angeles Havalimanı’na geri döndü. Kalkıştan kısa bir süre sonra yolcular, motordan gelen yüksek ses ve patlamalara tanık oldular.

Uçuş ekibi acil durum ilan etti ve 25L pistine geri inmeye karar verdi. 342 yolcu ve 18 kişilik ekibin bulunduğu uçak hiç yakıt yakmadığı ve maksimum ağırlıkla acil inişi güvenli bir şekilde gerçekleşti. Kalkıştan 12 dakika sonra acil iniş yapan, yakıt boşaltamadığı için maksimum ağırlıkla inen uçağı itfaiye ekipleri karşıladı.

Boeing 777 iniş takımlarına binen ağırlığı nedeniyle iniş takımlarının lastikleri patladı.

 

 

 

 

 

·



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2XDX1kn
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder