18 Kasım 2019 Pazartesi

SunExpress 10 adet Boeing 737 Max 8 siparişi daha verdi THY ve Lufthansa’nın yüzde 50-50 iştiraki SunExpress, mevcut durumdaki 32 adet Boeing 737 Max 8 uçaklarına ek olarak, 10 adet daha aynı modelden sipariş verdiğini açıkladı. SunExpress 2014 yılında 32 adet Boeing 737 MAX8 uçağı sipariş etti ancak henüz teslim almadı. Bu sipariş ile MAX sayısı 42’ye yükseldi. SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Bunun, varlığını sürdürmek ve başarılı olmak için SunExpress açısından doğru karar olduğuna inanıyoruz. Bu uçağın ekonomisi ve ekolojik avantajları geçerli ve teyit edilmiş durumda” dedi. SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Boeing ile uzun süredir devam eden, güçlü ve güvenilir bir ilişkimiz var ve bu nedenle opsiyonumuzu siparişe çevirmeye karar verdik  Boeing’in bize güvenli, güvenilir ve verimli uçaklar teslim edeceğine güvenimiz tam.” dedi. Boeing 737 Max 8 tipi uçaklar, Ekim 2018 ve 10 Mart 2019’da Etiyopya’da meydana gelen, toplam 346 kişinin öldüğü iki kazadan sonra güvenli olmadıkları gerekçesiyle sorgulanmaya başlamıştı. Dünyanın dört bir yanında uçakların operasyonlarının durdurulması kararlaştırılmış, son olarak üretici firma Boeing’in ülkesi ABD de 13 Mart’ta uçuşların durdurulmasına karar vermişti. THY de mart ayında Boeing 737 Max 8 tipi uçak için ‘uçmama kararı’ almıştı. SunExpress’den yapılan açıklamaya göre, siparişlerin toplam liste fiyatı 1.2 milyar dolar.

THY ve Lufthansa’nın yüzde 50-50 iştiraki SunExpress, mevcut durumdaki 32 adet Boeing 737 Max 8 uçaklarına ek olarak, 10 adet daha aynı modelden sipariş verdiğini açıkladı. SunExpress 2014 yılında 32 adet Boeing 737 MAX8 uçağı sipariş etti ancak henüz teslim almadı. Bu sipariş ile MAX sayısı 42’ye yükseldi.

SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Bunun, varlığını sürdürmek ve başarılı olmak için SunExpress açısından doğru karar olduğuna inanıyoruz. Bu uçağın ekonomisi ve ekolojik avantajları geçerli ve teyit edilmiş durumda” dedi.

SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Boeing ile uzun süredir devam eden, güçlü ve güvenilir bir ilişkimiz var ve bu nedenle opsiyonumuzu siparişe çevirmeye karar verdik  Boeing’in bize güvenli, güvenilir ve verimli uçaklar teslim edeceğine güvenimiz tam.” dedi.

Boeing 737 Max 8 tipi uçaklar, Ekim 2018 ve 10 Mart 2019’da Etiyopya’da meydana gelen, toplam 346 kişinin öldüğü iki kazadan sonra güvenli olmadıkları gerekçesiyle sorgulanmaya başlamıştı. Dünyanın dört bir yanında uçakların operasyonlarının durdurulması kararlaştırılmış, son olarak üretici firma Boeing’in ülkesi ABD de 13 Mart’ta uçuşların durdurulmasına karar vermişti. THY de mart ayında Boeing 737 Max 8 tipi uçak için uçmama kararı’ almıştı.

SunExpress’den yapılan açıklamaya göre, siparişlerin toplam liste fiyatı 1.2 milyar dolar.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/342LeOQ
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder