7 Kasım 2019 Perşembe

Özel Yolculara Özel Hizmet HAVALİMANLARINDA BEBEKLİ, HAMİLE VE DAHA HIZLI ERİŞİM GEREKSİNİMİ BULUNAN HASTA YOLCULARA UÇUŞ ÖNCELİĞİ SAĞLANACAK! DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KESKIN’in konuyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle: Dünyada birçok ülkede bulunmayan bir uygulama Türkiye’de başlıyor. Havalimanlarımızda hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara ilaveten; bebekli, hamile ve daha hızlı erişim gereksinimi bulunan hasta yolculara uçuş önceliği sağlanacak! Bilindiği üzere, engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara:iz yollar, bekleme koltukları, engelli check-in bankosu, pasaport bankosu, engelli otoparkı, tekerlekli sandalye, ankesörlü telefon ve benzeri kolaylıklar sağlanmıştır. 38 havalimanında Engelsiz Havalimanı Belgesi, 18 havalimanında Erişilebilirlik Belgesi alınmıştır. Diğer havalimanlarımızda bu kapsamda çalışmalar devam etmektedir.  

HAVALİMANLARINDA BEBEKLİ, HAMİLE VE DAHA HIZLI ERİŞİM
GEREKSİNİMİ BULUNAN HASTA YOLCULARA UÇUŞ ÖNCELİĞİ SAĞLANACAK!

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KESKIN’in konuyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Dünyada birçok ülkede bulunmayan bir uygulama Türkiye’de başlıyor.

Havalimanlarımızda hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara ilaveten; bebekli, hamile ve daha hızlı erişim gereksinimi bulunan hasta yolculara uçuş önceliği sağlanacak!

Bilindiği üzere, engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara:iz yollar, bekleme koltukları, engelli check-in bankosu, pasaport bankosu, engelli otoparkı, tekerlekli sandalye, ankesörlü telefon ve
benzeri kolaylıklar sağlanmıştır.

38 havalimanında Engelsiz Havalimanı Belgesi, 18 havalimanında Erişilebilirlik Belgesi alınmıştır.

Diğer havalimanlarımızda bu kapsamda çalışmalar devam etmektedir.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2pSyCed
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder