16 Kasım 2019 Cumartesi

GoAir uçağı inişte pistin dışına çıktı ve kalkış yaptı Hindistan Sivil  havacılık otoritesi olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA), 11 kasımda GoAir’e ait Airbus A320 tipli uçağın kötü hava koşulları sebebiyle  Bengaluru Uluslararası Havaalanına’nda alışılmadık ve tehlikeli bir kalkış yapmak zorunda kalması üzerine soruşturma başlattı. A320 180 kişi ile Nagpur’dan havalanmıştı ve Bengaluru’ya inmesi planlanıyordu. Bununla birlikte, inişte uçak pistten çıkarak pistin bir tarafındaki çim kaplı toprak sahada ilerlemeye devam etti. Bu noktada pilot motor devrini arttırdı ve neyse ki kalkış yapabildi. Uçak daha sonra güvenli bir şekilde Haydarabad Havalimanı’na indi.   Major air mishap averted with GoAir at Bengaluru Aiprort on 11th November, aircraft landed outside the runway due to bad weather.All passengers safe. Crew was grounded and Directorate General of Civil Aviation(DGCA) has launched investigation. pic.twitter.com/4vVc8GvPAR — ANI (@ANI) November 14, 2019    

Hindistan Sivil  havacılık otoritesi olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA), 11 kasımda GoAir’e ait Airbus A320 tipli uçağın kötü hava koşulları sebebiyle  Bengaluru Uluslararası Havaalanına’nda alışılmadık ve tehlikeli bir kalkış yapmak zorunda kalması üzerine soruşturma başlattı.

A320 180 kişi ile Nagpur’dan havalanmıştı ve Bengaluru’ya inmesi planlanıyordu. Bununla birlikte, inişte uçak pistten çıkarak pistin bir tarafındaki çim kaplı toprak sahada ilerlemeye devam etti.

Bu noktada pilot motor devrini arttırdı ve neyse ki kalkış yapabildi. Uçak daha sonra güvenli bir şekilde Haydarabad Havalimanı’na indi.

 

 

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2XiG3b7
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder