4 Ekim 2019 Cuma

İstanbul’a Kargo Getiren Uçak Düştü İspanya’nın Vigo şehrinden İstanbul’a gelmekte olan UR-CAH kuyruk tescilli Antonov-12 tipi kargo uçağı, Ukrayna’da Lviv kentinde yakıt ikmali için iniş yaptığı sırada düştü. 8 kişinin bulunduğu uçakta en az 4 kişinin öldüğü belirtildi. İspanya’nın Vigo şehrinden İstanbul’a gelmekte olan Antonov-12 tipi kargo uçağının yakıt ikmali için Lviv Havalimanı’na inişe geçtiği sırada telsiz bağlantısı koptu. Uçağın yakıtının bitmesi nedeniyle düştüğü bildirildi. Yetkililer dört motorlu uçağın, havaalanından 13,7 km (8,5 mil) mesafede sabah 07: 10’da radardan kaybolduğunu belirtti. Uçağın enkazı Lviv (LWO) havalimanına bir buçuk kilometre uzaklıkta. Yetkililer, Ukraynalı bir Antonov-12 kargo uçağının radardan kaybolduktan sonra batı Lviv havaalanı yakınında acil iniş yaptıkları Cuma günü en az dört ekip öldürüldüğünü söyledi. Acil servis, yaptığı açıklamada, Sovyet tarafından tasarlanan dört motorlu uçağın, havaalanından 13,7 km (8,5 mil) mesafedeki sabah 07: 10’da radardan kaybolduğunu belirtti. Uçak en son 7:29’da, havaalanına 1,5 km (1 mil) mesafede acil inişini bildirdi. Uçak İstanbul’a kargo getiriyordu. Members of emergency services work at the site of the Antonov-12 cargo airplane emergency landing in Lviv region, Ukraine October 4, 2019. Lviv Mayor’s Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT. (reuters_tickers)

İspanya’nın Vigo şehrinden İstanbul’a gelmekte olan UR-CAH kuyruk tescilli Antonov-12 tipi kargo uçağı, Ukrayna’da Lviv kentinde yakıt ikmali için iniş yaptığı sırada düştü. 8 kişinin bulunduğu uçakta en az 4 kişinin öldüğü belirtildi.

İspanya’nın Vigo şehrinden İstanbul’a gelmekte olan Antonov-12 tipi kargo uçağının yakıt ikmali için Lviv Havalimanı’na inişe geçtiği sırada telsiz bağlantısı koptu.

Uçağın yakıtının bitmesi nedeniyle düştüğü bildirildi.

Yetkililer dört motorlu uçağın, havaalanından 13,7 km (8,5 mil) mesafede sabah 07: 10’da radardan kaybolduğunu belirtti. Uçağın enkazı Lviv (LWO) havalimanına bir buçuk kilometre uzaklıkta.

Yetkililer, Ukraynalı bir Antonov-12 kargo uçağının radardan kaybolduktan sonra batı Lviv havaalanı yakınında acil iniş yaptıkları Cuma günü en az dört ekip öldürüldüğünü söyledi.

Acil servis, yaptığı açıklamada, Sovyet tarafından tasarlanan dört motorlu uçağın, havaalanından 13,7 km (8,5 mil) mesafedeki sabah 07: 10’da radardan kaybolduğunu belirtti.

Uçak en son 7:29’da, havaalanına 1,5 km (1 mil) mesafede acil inişini bildirdi.

Uçak İstanbul’a kargo getiriyordu.

Members of emergency services work at the site of the Antonov-12 cargo airplane emergency landing in Lviv region, Ukraine October 4, 2019. Lviv Mayor’s Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT.
(reuters_tickers)


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/357xWBJ
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder