22 Ekim 2019 Salı

DAHA ÇOK ÇİNLİ TURİST GELECEK Çin’in en büyük havayolu şirketi olan China Southern Airlines, Türkiye’ye olan ilgiden dolayı dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus 380’i İstanbul rotasında koymayı planlıyor. Son iki yılda Çinli turistlerin Türkiye’ye yoğun ilgi gösterdiği ve iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştiği görülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, bu yılın ilk sekiz ayında 292.000 Çinli vatandaş Türkiye’ye geldi ve geçen yılın aynı dönemine göre % 12.66 arttı. Bu artış trendi devam ederse, Çinli turist sayısının yıl sonuna kadar 500.000’e ulaşması bekleniyor. Çinli Havayolları pazardan pay almak için birbiri ardına Türkiye’ye uçuş başlatırken, Türkiye’ye mevcut hatlara sahip Çinli şirketler de yeni varış noktalarından ek uçuşlar planladılar. Geçen Mayıs ayında China Southern Airlines, Orta Çin’in en büyük şehri olan Wuhan’dan 11 milyon nüfusuyla Pekin hattına ek olarak uçuşlar başlattı. Filo bazında Çin’in en büyük havayolu şirketi olarak kabul edilen şirket, Pekin Başkent havaalanından sefer planlıyor. Ve şimdi havayolu, vatandaşlarından gelen yoğun talep nedeniyle uçak türünü genişleterek Türkiye’ye daha fazla yolcu taşımayı planlıyor.

Çin’in en büyük havayolu şirketi olan China Southern Airlines, Türkiye’ye olan ilgiden dolayı dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus 380’i İstanbul rotasında koymayı planlıyor.

Son iki yılda Çinli turistlerin Türkiye’ye yoğun ilgi gösterdiği ve iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştiği görülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, bu yılın ilk sekiz ayında 292.000 Çinli vatandaş Türkiye’ye geldi ve geçen yılın aynı dönemine göre % 12.66 arttı. Bu artış trendi devam ederse, Çinli turist sayısının yıl sonuna kadar 500.000’e ulaşması bekleniyor.

Çinli Havayolları pazardan pay almak için birbiri ardına Türkiye’ye uçuş başlatırken, Türkiye’ye mevcut hatlara sahip Çinli şirketler de yeni varış noktalarından ek uçuşlar planladılar.

Geçen Mayıs ayında China Southern Airlines, Orta Çin’in en büyük şehri olan Wuhan’dan 11 milyon nüfusuyla Pekin hattına ek olarak uçuşlar başlattı.

Filo bazında Çin’in en büyük havayolu şirketi olarak kabul edilen şirket, Pekin Başkent havaalanından sefer planlıyor. Ve şimdi havayolu, vatandaşlarından gelen yoğun talep nedeniyle uçak türünü genişleterek Türkiye’ye daha fazla yolcu taşımayı planlıyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/31EbNbd
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder