29 Ekim 2019 Salı

SHG Airshow’ un “vazgeçilmezlerini”, Gyrocopterin Hocalarını kaybetti KKTC Geçitkale Havaalanı’nda Hava Sporları Federasyonu’na ait bir eğitim uçağı düştü. Eğitim uçağındaki deneyimli pilot Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya yaşamını yitirdi Geçitkale’deki uçak kazasında yaşamını yitiren deneyimli pilot Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya,  2015 yılında helikoptere benzeyen gyrocopter (gyroplane) adındaki hava araçlarıyla bir ilki gerçekleştirmişti. Serkan  Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya, gyrokopterle İstanbul’dan KKTC’ye uçmuşlardı. Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, saat 12.50 sularında meydana gelen olayda, uçağın eğitim uçuşu sırasında henüz tespit edilemeyen sebeple Gazimağusa’daki Geçitkale Havaalanı pisti yakınlarında düştüğü kaydedildi. Polis, uçakta bulunan Serkan Özcezarlı (46) ve Hakan Çetinkaya‘nın (46) yaşamını yitirdiğini açıkladı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kazanın ardından başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı.

KKTC Geçitkale Havaalanı’nda Hava Sporları Federasyonu’na ait bir eğitim uçağı düştü. Eğitim uçağındaki deneyimli pilot Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya yaşamını yitirdi

Geçitkale’deki uçak kazasında yaşamını yitiren deneyimli pilot Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya,  2015 yılında helikoptere benzeyen gyrocopter (gyroplane) adındaki hava araçlarıyla bir ilki gerçekleştirmişti.

Serkan  Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya, gyrokopterle İstanbul’dan KKTC’ye uçmuşlardı.

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, saat 12.50 sularında meydana gelen olayda, uçağın eğitim uçuşu sırasında henüz tespit edilemeyen sebeple Gazimağusa’daki Geçitkale Havaalanı pisti yakınlarında düştüğü kaydedildi.

Polis, uçakta bulunan Serkan Özcezarlı (46) ve Hakan Çetinkaya‘nın (46) yaşamını yitirdiğini açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kazanın ardından başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/34bn6sR
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder