28 Ekim 2019 Pazartesi

Havacılık Güvenliği Alanındaki Sertifikasyon Sınavları Havacılık Güvenliği Alanındaki Sertifikasyon Sınavlarına 5 binin Üzerinde Personel Katıldı Sivil havacılık faaliyetlerinin havacılık güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesi amacıyla bu alanda görev yapan Havacılık Güvenliği Personellerine, Tarayıcı Personellere ve Eğitmenlere yönelik sertifikasyon sınavlarına katılan personel sayısı 5 bini geçti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından 2019 yılı içinde Tarayıcı Personel Sertifikasyon Sınavı (TPSS), Havacılık Güvenliği Personeli Sertifikasyon Sınavı (HGPSS) ve Havacılık Güvenliği Eğitmen Sınavı olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen sınavlara 5 bin 727 kişi katıldı.  Tarayıcı personellere yönelik düzenlenen sınavlara 3 bin 938,  Havacılık Güvenliği personeli sertifikasyon sınavlarına 1362 ve eğitmen sınavlarına ise 427 kişi girdi. SHGM tarafından bu üç alanda düzenlenen sınavların sayısı ise 477’e ulaştı.  Tarayıcı personeller için düzenlenen 301 sınavda 1249 personel, Havacılık Güvenliği Personelleri için düzenlenen 96 sınavda 638 personel, Havacılık Güvenliği Eğitmenliği için düzenlenen 80 sınavda 291 personel başarılı oldu.  Bu üç kategoride düzenlenen sınavlarda başarılı olan toplam 2 bin178 kişi sertifika almaya hak kazandı. Havacılık Güvenliği alanında yürütülen çalışmaların bir parçası olan sertifikasyon sınavları, sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası standartlarda yapılması ve bu alanda elde edilen başarıda önemli rol oynadı. Bilindiği üzere havacılık güvenliğinde gösterdiği başarıdan dolayı ülkemize geçtiğimiz ay ICAO 40. Genel Kurulu’na Monteral’de düzenlenen bir törenle  “ICAO Havacılık Güvenliği Sertifikası” verilmişti. Havacılık güvenliği mevzuatının uluslararası standartlara uyumlaştırılmasının yanında “etkin uygulama”daki başarı oranındaki artışa göre verilen ICAO Güvenlik Sertifikası’nın alınmasında, havacılık güvenliği ile ilgili diğer çalışmaların yanısıra sertifiye edilen personeller aracılığı ile güvenlik kurallarının uygulamaya yansıması da önemli katkı sağladı

Havacılık Güvenliği Alanındaki Sertifikasyon Sınavlarına 5 binin Üzerinde Personel Katıldı

Sivil havacılık faaliyetlerinin havacılık güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesi amacıyla bu alanda görev yapan Havacılık Güvenliği Personellerine, Tarayıcı Personellere ve Eğitmenlere yönelik sertifikasyon sınavlarına katılan personel sayısı 5 bini geçti.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından 2019 yılı içinde Tarayıcı Personel Sertifikasyon Sınavı (TPSS), Havacılık Güvenliği Personeli Sertifikasyon Sınavı (HGPSS) ve Havacılık Güvenliği Eğitmen Sınavı olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen sınavlara 5 bin 727 kişi katıldı.  Tarayıcı personellere yönelik düzenlenen sınavlara 3 bin 938,  Havacılık Güvenliği personeli sertifikasyon sınavlarına 1362 ve eğitmen sınavlarına ise 427 kişi girdi.
SHGM tarafından bu üç alanda düzenlenen sınavların sayısı ise 477’e ulaştı.  Tarayıcı personeller için düzenlenen 301 sınavda 1249 personel, Havacılık Güvenliği Personelleri için düzenlenen 96 sınavda 638 personel, Havacılık Güvenliği Eğitmenliği için düzenlenen 80 sınavda 291 personel başarılı oldu.  Bu üç kategoride düzenlenen sınavlarda başarılı olan toplam 2 bin178 kişi sertifika almaya hak kazandı.
Havacılık Güvenliği alanında yürütülen çalışmaların bir parçası olan sertifikasyon sınavları, sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası standartlarda yapılması ve bu alanda elde edilen başarıda önemli rol oynadı. Bilindiği üzere havacılık güvenliğinde gösterdiği başarıdan dolayı ülkemize geçtiğimiz ay ICAO 40. Genel Kurulu’na Monteral’de düzenlenen bir törenle  “ICAO Havacılık Güvenliği Sertifikası” verilmişti. Havacılık güvenliği mevzuatının uluslararası standartlara uyumlaştırılmasının yanında “etkin uygulama”daki başarı oranındaki artışa göre verilen ICAO Güvenlik Sertifikası’nın alınmasında, havacılık güvenliği ile ilgili diğer çalışmaların yanısıra sertifiye edilen personeller aracılığı ile güvenlik kurallarının uygulamaya yansıması da önemli katkı sağladı


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2JugAFR
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder