28 Ekim 2019 Pazartesi

Air Astana İstanbul’a ilk uçuşunun 16. yılını kutluyor Kazakistan’ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Air Astana, bugün İstanbul’a ilk uçuşunun 16. yılını kutluyor. Aeroporist ailesi olarak birlikte nice emniyetli uçuşlar diliyoruz Air Astana Hakkında Air Astana havayolu 2001 yılında kuruldu ve ilk uçuşunu 15 Mayıs 2002 tarihinde Almaata’dan ülkenin başkenti Astana’ya gerçekleştirdi. Şirketin hissedarlarını temsilen Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti adına Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve İngiltere kökenli BAE System PLC şirketi adına Sir Richard Evans Air Astana’nın ilk seferine katılan yolcular arasında yerlerini aldılar. Ortak kurulumun %51’lik hissesi ‘Samruk Kazına Ulusal Yardımlaşma Fonu’na, %49’u ise BAE Systems PLC şirketine aittir ve havayolunun gelişimi süresince iki hissedar arasındaki ortaklık istikrarlı bir şekilde sürdürülmüştür. Yüksek standartlarda Operasyon Air Astana EASA şartlarına göre filosuna korumak için Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) Part 145 onayına sahiptir. Mayıs 2015 yılında Air Astana beşinci kez başarıyla Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin Operasyonel Güvenlik Denetimini (IOSA) tamamladı. Ekim 2015 yılında Air Astana sıfır bulgularla (EASA) Üçüncü Ülke Operatörleri (TCO) belgelendirme denetimini tamamlandı. Havayolu ayrıca EASA Part 147 Eğitim Örgütü olarak tescillenmiştir. Havayolu, bugün, yaş ortalaması 8.45 olan jet tipi 34 adet batı imalatı uçaktan oluşan filosu ile 60’ye yakın iç ve dış noktaya uçuş hizmeti vermektedir. 4,700 kişiden oluşan personeli kalifiye, coğunlukla yerel ve bir kısmı da kendi alanında büyük tecrübeye sahip yabancı personelden oluşmaktadır. 2005 sonbaharından itibaren Air Astana’yı, havayolu endüstrisinde üst düzey görevlerde bulunan ve 30 senelik tecrübeye sahip Peter Foster yönetmektedir. Air Astana yakın bir geçmişte Boeing 787, ailesine ilave olarak yeni Airbus A320NEO’ler ve bölgesel hatlarda işletilmek üzere Embraer E190’lara sipariş vermiştir. Şirket, son siparişleriyle uçak filosunu 2017 yılı sonunda 33 uçağa, 2020 yılında ise 43 uçağa çıkarmayı öngörmektedir.

Kazakistan’ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Air Astana, bugün İstanbul’a ilk uçuşunun 16. yılını kutluyor. Aeroporist ailesi olarak birlikte nice emniyetli uçuşlar diliyoruz

Air Astana Hakkında

Air Astana havayolu 2001 yılında kuruldu ve ilk uçuşunu 15 Mayıs 2002 tarihinde Almaata’dan ülkenin başkenti Astana’ya gerçekleştirdi. Şirketin hissedarlarını temsilen Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti adına Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve İngiltere kökenli BAE System PLC şirketi adına Sir Richard Evans Air Astana’nın ilk seferine katılan yolcular arasında yerlerini aldılar.

Ortak kurulumun %51’lik hissesi ‘Samruk Kazına Ulusal Yardımlaşma Fonu’na, %49’u ise BAE Systems PLC şirketine aittir ve havayolunun gelişimi süresince iki hissedar arasındaki ortaklık istikrarlı bir şekilde sürdürülmüştür.

Yüksek standartlarda Operasyon

Air Astana EASA şartlarına göre filosuna korumak için Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) Part 145 onayına sahiptir.

Mayıs 2015 yılında Air Astana beşinci kez başarıyla Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin Operasyonel Güvenlik Denetimini (IOSA) tamamladı. Ekim 2015 yılında Air Astana sıfır bulgularla (EASA) Üçüncü Ülke Operatörleri (TCO) belgelendirme denetimini tamamlandı. Havayolu ayrıca EASA Part 147 Eğitim Örgütü olarak tescillenmiştir.

Havayolu, bugün, yaş ortalaması 8.45 olan jet tipi 34 adet batı imalatı uçaktan oluşan filosu ile 60’ye yakın iç ve dış noktaya uçuş hizmeti vermektedir. 4,700 kişiden oluşan personeli kalifiye, coğunlukla yerel ve bir kısmı da kendi alanında büyük tecrübeye sahip yabancı personelden oluşmaktadır. 2005 sonbaharından itibaren Air Astana’yı, havayolu endüstrisinde üst düzey görevlerde bulunan ve 30 senelik tecrübeye sahip Peter Foster yönetmektedir.

Air Astana yakın bir geçmişte Boeing 787, ailesine ilave olarak yeni Airbus A320NEO’ler ve bölgesel hatlarda işletilmek üzere Embraer E190’lara sipariş vermiştir. Şirket, son siparişleriyle uçak filosunu 2017 yılı sonunda 33 uçağa, 2020 yılında ise 43 uçağa çıkarmayı öngörmektedir.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2NknZc0
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder