5 Ekim 2019 Cumartesi

Hava Kargo Piyasası Düşüşte WorldACD’ye göre, Temmuz ayının ardından Ağustos ayıda hava kargo sektörü  açısında zayıf bir ay oldu. Ücretli toplam ağırlık Ağustos ayında yıllık bazda% 7,1 azalırken,  ABD doları cinsinden birim fiyat % 9,4 , gelir olarak % 16 oranında düştü. General kargo %10.3 düşerken özel kargolar yıl bazında %0.7 arttı. Yüksek teknoloji ürünleri ve değerli kargo taşımacılığı %4.4 , ısı kontrollü ürünler %5.2 oranında arttı. Bozulabilir kargo piyasası %1.3 büyüdü. Bu büyümede balık ve deniz ürünü taşımacılığının gösterdiği %5.4 lük artış etkili oldu. Et taşımacılığı %8 düştü. 2019 yılının ilk 8 ayında dünya hava kargo pazarı %5 düştü. Genel kargo birim fiyatları ilk 8 ayda %7.1 oranında düşerken özel kargoların birim fiyatlarındaki düşüş %3.8 oldu. Özel kargolarda çiçek taşımaları hareketlilik gösterdi. Asya Pasifik pazarı ABD-Çin anlaşmazlığından en çok etkilenen bölge oldu. Yine de Asya Pasifik bölgesi ihracatı %0.2 oranında büyüdü. ABD-Çin arasındaki ticari gerginlikten Çin’in komşuları yararlandı. Buna rağmen Çin ABD ihracatı %18 , Asya Pasifik ABD iharactı %16 düştü. Japonya, Hong Kong ve Güney Kore her biri yaklaşık %25 oranında kayıp yaşadı. Buna rağmen Vietnam ve Tayvan artış yaşadı. ABD ihracatı Çin’e %18.5 , Hong Kong’a %20%, Güney Koreye %24 , Japonya’ya %7 , Tayvan’a %10,5 oranında düşerken Vietnam’a &9.5 oranında artış gösterdi.  

WorldACD’ye göre, Temmuz ayının ardından Ağustos ayıda hava kargo sektörü  açısında zayıf bir ay oldu.

Ücretli toplam ağırlık Ağustos ayında yıllık bazda% 7,1 azalırken,  ABD doları cinsinden birim fiyat % 9,4 , gelir olarak % 16 oranında düştü.

General kargo %10.3 düşerken özel kargolar yıl bazında %0.7 arttı. Yüksek teknoloji ürünleri ve değerli kargo taşımacılığı %4.4 , ısı kontrollü ürünler %5.2 oranında arttı.

Bozulabilir kargo piyasası %1.3 büyüdü. Bu büyümede balık ve deniz ürünü taşımacılığının gösterdiği %5.4 lük artış etkili oldu. Et taşımacılığı %8 düştü.

2019 yılının ilk 8 ayında dünya hava kargo pazarı %5 düştü. Genel kargo birim fiyatları ilk 8 ayda %7.1 oranında düşerken özel kargoların birim fiyatlarındaki düşüş %3.8 oldu. Özel kargolarda çiçek taşımaları hareketlilik gösterdi.

Asya Pasifik pazarı ABD-Çin anlaşmazlığından en çok etkilenen bölge oldu. Yine de Asya Pasifik bölgesi ihracatı %0.2 oranında büyüdü.

ABD-Çin arasındaki ticari gerginlikten Çin’in komşuları yararlandı. Buna rağmen Çin ABD ihracatı %18 , Asya Pasifik ABD iharactı %16 düştü.

Japonya, Hong Kong ve Güney Kore her biri yaklaşık %25 oranında kayıp yaşadı. Buna rağmen Vietnam ve Tayvan artış yaşadı.

ABD ihracatı Çin’e %18.5 , Hong Kong’a %20%, Güney Koreye %24 , Japonya’ya %7 , Tayvan’a %10,5 oranında düşerken Vietnam’a &9.5 oranında artış gösterdi.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2AJIkl3
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder