28 Kasım 2018 Çarşamba

Türkiye ve Katar arasındaki seferler ve uçuş noktaları artırıldı Türkiye ve Katar arasındaki seferler ve uçuş noktaları artırıldı Katar ile imzalanan ikili havacılık anlaşması kapsamında,  iki ülke arasındaki uçuş hakkı 63 frekansa yükselmiş ve Katarlı turistler için Dalaman’a da uçuşların önü açılmıştır. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani başkanlıklarında 26 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantı kapsamında ülke liderlerinin himayelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan ve Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Saad Al-Muraikhi tarafından Türkiye ile Katar arasındaki uçuşları düzenleyen yeni bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır. İmzalanan metin ile Katar tarafınca haftalık 10 frekans gerçekleştirilebilen Doha-İstanbul hattı uçuşları 14 frekansa çıkarıldı.  Dalaman’a da haftada 3 frekans sefer düzenlenebilmesine imkan sağlanarak iki ülke arasında mevcut olan haftalık 56 frekans uçuş hakkı toplam 63 frekansa çıkarılmıştır. Ülkemiz tarafından da bahse konu 63 frekans ülkemizdeki tüm noktalardan çıkışlı olarak Doha yolcu seferleri için kullanılabilmektedir.

Türkiye ve Katar arasındaki seferler ve uçuş noktaları artırıldı

Katar ile imzalanan ikili havacılık anlaşması kapsamında,  iki ülke arasındaki uçuş hakkı 63 frekansa yükselmiş ve Katarlı turistler için Dalaman’a da uçuşların önü açılmıştır.
Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani başkanlıklarında 26 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu toplantı kapsamında ülke liderlerinin himayelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan ve Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Saad Al-Muraikhi tarafından Türkiye ile Katar arasındaki uçuşları düzenleyen yeni bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.
İmzalanan metin ile Katar tarafınca haftalık 10 frekans gerçekleştirilebilen Doha-İstanbul hattı uçuşları 14 frekansa çıkarıldı.  Dalaman’a da haftada 3 frekans sefer düzenlenebilmesine imkan sağlanarak iki ülke arasında mevcut olan haftalık 56 frekans uçuş hakkı toplam 63 frekansa çıkarılmıştır.
Ülkemiz tarafından da bahse konu 63 frekans ülkemizdeki tüm noktalardan çıkışlı olarak Doha yolcu seferleri için kullanılabilmektedir.


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2P5xA5d
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder