29 Kasım 2018 Perşembe

Türkiye ve Çin arasında “Havacılık Güvenliği Görev Gücü” oluşturuluyor Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO)’nun  “Havacılık Güvenliği Haftası” nedeniyle Kanada’nın Montreal kentinde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) heyeti, Çinli meslektaşlarıyla bir araya gelerek “Türkiye-Çin Havacılık Güvenliği Görev Gücü” oluşturulması konusunda mutabakat sağladı. SHGM Genel Müdür Yardımcısı Can EREL ile Çin Sivil Havacılık İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Xue Rongguo arasındaki ikili görüşmede, havacılık güvenliği alanının (eğitimden uygulamaya, karşılıklı bilgi değişiminden, teknolojiye) her katmanı konusunda işbirliği fırsatlarını arayan bir “Görev Gücü” kurulmasına karar verildi. Grubun irtibat noktaları da SHGM Havacılık Güvenliği Daire Başkanı Serdar Karabulut ve Çin Sivil Havacılık İdaresi, Sivil Havacılık Güvenliği Bürosu, Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı Gu Yang olarak belirlendi. Görüşme kapsamında ayrıca,  Eylül 2018 içinde Çin Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Wang Zhiqing daveti ile yapılan Çin ziyaretinde gündeme getirilen üst seviyeli ve kapsamlı “Türkiye-Çin Havacılık Formu” önerisine ilişkin de ön mutabakata varıldı. Türkiye-Çin Havacılık Güvenliği Görev Gücü” çalışmalarının Aralık 2018 içinde başlatılması ve görev gücünün aynı zamanda Çin–Türkiye arasında oluşturulacak havacılık forumu konusunda da altyapı çalışmalarına katkı sağlaması hedefleniyor. Kaynak:SHGM

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO)’nun  “Havacılık Güvenliği Haftası” nedeniyle Kanada’nın Montreal kentinde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) heyeti, Çinli meslektaşlarıyla bir araya gelerek “Türkiye-Çin Havacılık Güvenliği Görev Gücü” oluşturulması konusunda mutabakat sağladı.
SHGM Genel Müdür Yardımcısı Can EREL ile Çin Sivil Havacılık İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Xue Rongguo arasındaki ikili görüşmede, havacılık güvenliği alanının (eğitimden uygulamaya, karşılıklı bilgi değişiminden, teknolojiye) her katmanı konusunda işbirliği fırsatlarını arayan bir “Görev Gücü” kurulmasına karar verildi. Grubun irtibat noktaları da SHGM Havacılık Güvenliği Daire Başkanı Serdar Karabulut ve Çin Sivil Havacılık İdaresi, Sivil Havacılık Güvenliği Bürosu, Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı Gu Yang olarak belirlendi.
Görüşme kapsamında ayrıca,  Eylül 2018 içinde Çin Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Wang Zhiqing daveti ile yapılan Çin ziyaretinde gündeme getirilen üst seviyeli ve kapsamlı “Türkiye-Çin Havacılık Formu” önerisine ilişkin de ön mutabakata varıldı.
Türkiye-Çin Havacılık Güvenliği Görev Gücü” çalışmalarının Aralık 2018 içinde başlatılması ve görev gücünün aynı zamanda Çin–Türkiye arasında oluşturulacak havacılık forumu konusunda da altyapı çalışmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.
Kaynak:SHGM


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2TSWI2I
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder