28 Kasım 2018 Çarşamba

SunExpress Kaptanı Şükrü Vecdi Şipal gökyüzüne veda etti SunExpress Kaptanı Şükrü Vecdi Şipal gökyüzüne veda etti Bugün son uçuşunu gerçekleştirerek emekliliğe ayrılan SunExpress kaptanlarından Şükrü Vecdi Şipal, göklerdeki 42. yılını tamamlayarak mesleğine veda etti. Şükrü Vecdi Şipal’in son uçuşunda iniş yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kendisi için bir veda etkinliği düzenlendi. 1953 Ankara doğumlu Şükrü Vecdi Şipal, İlk ve Orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ardından Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu eğitimlerini başarı ile tamamlayan Şipal, 1974 yılında Deniz Teğmen olarak Deniz Kuvvetlerine atandı. 1976 yılında Hava Kuvvetleri Uçuş Okulu, 2.nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na tayin edildikten sonra burada pilotaj eğitimini tamamlayarak 41 yıl taşıyacağı Pilot Brövesine sahip oldu. Deniz Kuvvetleri uçaklarında 8 yıl aktif görev aldıktan sonra 1987 yılında Toros Air Havacılık şirketinde sivil havacılık hayatına başladı. Daha sonra Pegasus Havayolları, JAL-Express ve sonrasında Skymark şirketlerinde kariyerine devam etti. Ardından SunExpress’e katılarak Boeing 737 uçaklarında kaptan pilot olarak uçuşlarına devam etti. Kaptan Şükrü Vecdi Şipal, evli ve iki çocuk babasıdır. SunExpress olarak, Şükrü Vecdi Şipal gibi değerli bir kaptanımızın emekliliğe ayrılıyor olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Görev yaptığı süre boyunca SunExpress ailesine sağladığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz.

SunExpress Kaptanı Şükrü Vecdi Şipal gökyüzüne veda etti

Bugün son uçuşunu gerçekleştirerek emekliliğe ayrılan SunExpress kaptanlarından Şükrü Vecdi Şipal, göklerdeki 42. yılını tamamlayarak mesleğine veda etti. Şükrü Vecdi Şipal’in son uçuşunda iniş yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kendisi için bir veda etkinliği düzenlendi.

1953 Ankara doğumlu Şükrü Vecdi Şipal, İlk ve Orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ardından Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu eğitimlerini başarı ile tamamlayan Şipal, 1974 yılında Deniz Teğmen olarak Deniz Kuvvetlerine atandı. 1976 yılında Hava Kuvvetleri Uçuş Okulu, 2.nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na tayin edildikten sonra burada pilotaj eğitimini tamamlayarak 41 yıl taşıyacağı Pilot Brövesine sahip oldu. Deniz Kuvvetleri uçaklarında 8 yıl aktif görev aldıktan sonra 1987 yılında Toros Air Havacılık şirketinde sivil havacılık hayatına başladı. Daha sonra Pegasus Havayolları, JAL-Express ve sonrasında Skymark şirketlerinde kariyerine devam etti. Ardından SunExpress’e katılarak Boeing 737 uçaklarında kaptan pilot olarak uçuşlarına devam etti. Kaptan Şükrü Vecdi Şipal, evli ve iki çocuk babasıdır.

SunExpress olarak, Şükrü Vecdi Şipal gibi değerli bir kaptanımızın emekliliğe ayrılıyor olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Görev yaptığı süre boyunca SunExpress ailesine sağladığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2ztyL9E
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder