16 Mart 2018 Cuma

Lufthansa Group Tarihindeki En İyi Yıllık Mali Sonuçlara Ulaştı Lufthansa Group Tarihindeki En İyi Yıllık Mali Sonuçlara Ulaştı 2017 Yılı Sonuçları Düzeltilmiş FVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) yaklaşık %70 artarak 3 milyar Avro’ya yükseldi Düzeltilmiş FVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) marjı %2,9 puan artarak % 8,4’e yükseldi Temel olarak Grup havayollarından (kargo dahil) edinilen gelir artışı büyüdü Gelir %12.4 artarak 35,6 milyar Avro’ya yükseldi Birim maliyetler, daha da düştü 2018 İçin Mali Tahmin İstikrarlı olarak birim hasılat gelişimi bekleniyor Birim maliyetler, %1 veya %2 oranında azalacak Yaklaşık 700 milyon Avro’luk yakıt maliyetlerinin, gelişmiş isletme performansı ile büyük ölçüde telafi edilmesi bekleniyor Düzeltilmiş FVÖK’nin (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) 2017’deki rekorun altında olması bekleniyor “Geçtiğimiz birkaç yıllık çabalarımızın karşılığını görüyoruz. Modernleşmemiz sürdürülebilir bir etkiye sahiptir. Şirketimizin tarihindeki en iyi sonucu elde ettik. 2017 yılı, müşterilerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımız için çok iyi bir yıldı ”diyor Deutsche Lufthansa AG’nin Yönetim Kurulu başkanı ve CEO’su Carsten Spohr.  “Geçen yıl maliyetleri düşürebilmeyi başarırken aynı zamanda Avrupa’da beş yıldızlı ilk ve tek havayolu şirketi haline geldik. Müşterimizi etkilemeden maliyetlerimizi düşürüyoruz ve aynı zamanda ürün ve hizmet kalitemize daha fazla yatırım yapıyoruz. ”dedi. Lufthansa Grubu‘nun 2017 yılındaki toplam gelirleri, bir önceki yıla göre% 12,4 artışla 35,6 milyar Avro’ya ulaştı. 2.97 milyar Avro olan Düzeltilmiş FVÖK, yıllık bazda yüzde 69,7’lik bir iyileşme oluşturdu. Yüzde 8,4’lük Düzeltilmiş FAVÖK marjı ise bir önceki yıla göre 2,9 puan arttı. Yıllık FVÖK 1 milyar Avro’dan fazla artışla 3,3 milyar Avro’ya yükseldi. Güçlü FAVÖK artışı , Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings pilotlarının üyesi olduğu Vereinigung Kokpit Birliği ile toplu iş sözleşmesi üzerinde anlaşmaya varılmasından kaynaklanan, 582 milyon Euro’luk olumlu bir etkiyi de  içermektedir.

Lufthansa Group Tarihindeki En İyi Yıllık Mali Sonuçlara Ulaştı

2017 Yılı Sonuçları

Düzeltilmiş FVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) yaklaşık %70 artarak 3 milyar Avro’ya yükseldi

Düzeltilmiş FVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) marjı %2,9 puan artarak % 8,4’e yükseldi

Temel olarak Grup havayollarından (kargo dahil) edinilen gelir artışı büyüdü

Gelir %12.4 artarak 35,6 milyar Avro’ya yükseldi

Birim maliyetler, daha da düştü

2018 İçin Mali Tahmin

İstikrarlı olarak birim hasılat gelişimi bekleniyor

Birim maliyetler, %1 veya %2 oranında azalacak

Yaklaşık 700 milyon Avro’luk yakıt maliyetlerinin, gelişmiş isletme performansı ile büyük ölçüde telafi edilmesi bekleniyor

Düzeltilmiş FVÖK’nin (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) 2017’deki rekorun altında olması bekleniyor

“Geçtiğimiz birkaç yıllık çabalarımızın karşılığını görüyoruz. Modernleşmemiz sürdürülebilir bir etkiye sahiptir. Şirketimizin tarihindeki en iyi sonucu elde ettik. 2017 yılı, müşterilerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımız için çok iyi bir yıldı ”diyor Deutsche Lufthansa AG’nin Yönetim Kurulu başkanı ve CEO’su Carsten Spohr.  “Geçen yıl maliyetleri düşürebilmeyi başarırken aynı zamanda Avrupa’da beş yıldızlı ilk ve tek havayolu şirketi haline geldik. Müşterimizi etkilemeden maliyetlerimizi düşürüyoruz ve aynı zamanda ürün ve hizmet kalitemize daha fazla yatırım yapıyoruz. ”dedi.
Lufthansa Grubu‘nun 2017 yılındaki toplam gelirleri, bir önceki yıla göre% 12,4 artışla 35,6 milyar Avro’ya ulaştı. 2.97 milyar Avro olan Düzeltilmiş FVÖK, yıllık bazda yüzde 69,7’lik bir iyileşme oluşturdu. Yüzde 8,4’lük Düzeltilmiş FAVÖK marjı ise bir önceki yıla göre 2,9 puan arttı. Yıllık FVÖK 1 milyar Avro’dan fazla artışla 3,3 milyar Avro’ya yükseldi. Güçlü FAVÖK artışı , Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings pilotlarının üyesi olduğu Vereinigung Kokpit Birliği ile toplu iş sözleşmesi üzerinde anlaşmaya varılmasından kaynaklanan, 582 milyon Euro’luk olumlu bir etkiyi de  içermektedir.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2IuTKfc
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder