29 Mart 2018 Perşembe

Havayoluyla ithalat yapan firmalara güzel haber Havayolu Taşımacılığında Gümrük Kıymetinin Belirlenmesinde Ara Konşimentoda Belirtilen Tutarın Dikkate Alınması T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından “Konşimento Beyanı (Havayolu)” konulu “Genelge (2018/7)” yayınlanmıştır. Yayınlanan genelge ile havayolu taşımacılığında düzenlenen konşimentolar ile ilgili olarak, gümrük kıymetinin belirlenmesinde ara konşimento ve buna ilişkin faturada belirtilen tutarın dikkate alınarak işlem yapılmasının ve navlun bedelinin, eşyanın ağırlık, miktar ve benzeri ölçü birimleri ile orantılı bir şekilde beyanname kalemlerine dağıtımının yapılmasının uygun bulunduğu bildirilmiştir. Gümrük idarelerince gümrük kıymetinin tespitinde, ithalatçı firmalar tarafından gerçekte ödenen hava navlun tutarları yerine, ana konşimentoda belirtilen veya TACT (The Air Cargo Tariff and Rules)’ta kayıtlı navlun tutarlarının esas alınması ve gümrük vergilerinin bu tutarlar üzerinden hesaplanması havayoluyla ithalat yapan firmaların fazla vergi ödemesine sebep olmaktaydı. Uzun süredir çözülemeyen söz konusu uygulama ile ilgili olarak UTİKAD’ın sektörün diğer paydaşlarıyla yaptığı ortak çalışmalar sonucu ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da konuya olumlu ve etkin yaklaşımıyla yayınlanan “Konşimento Beyanı (Havayolu)” konulu “Genelge (2018/7)” ile sorun çözülmüştür. Havayolu taşımacılığı ile yapılan ithalatlarda vergiye esas gümrük kıymetinin tespitinde hava kargo acenteleri tarafından düzenlenen hava taşıma senetlerinde belirtilen veya ilgili navlun faturasındaki navlun ücretinin esas alınacağını belirtir, söz konusu genelgeyi ekte bilgilerinize sunarız. konşimento beyanı

Havayolu Taşımacılığında Gümrük Kıymetinin Belirlenmesinde Ara Konşimentoda Belirtilen Tutarın Dikkate Alınması

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından “Konşimento Beyanı (Havayolu)” konulu “Genelge (2018/7)” yayınlanmıştır.

Yayınlanan genelge ile havayolu taşımacılığında düzenlenen konşimentolar ile ilgili olarak, gümrük kıymetinin belirlenmesinde ara konşimento ve buna ilişkin faturada belirtilen tutarın dikkate alınarak işlem yapılmasının ve navlun bedelinin, eşyanın ağırlık, miktar ve benzeri ölçü birimleri ile orantılı bir şekilde beyanname kalemlerine dağıtımının yapılmasının uygun bulunduğu bildirilmiştir.
Gümrük idarelerince gümrük kıymetinin tespitinde, ithalatçı firmalar tarafından gerçekte ödenen hava navlun tutarları yerine, ana konşimentoda belirtilen veya TACT (The Air Cargo Tariff and Rules)’ta kayıtlı navlun tutarlarının esas alınması ve gümrük vergilerinin bu tutarlar üzerinden hesaplanması havayoluyla ithalat yapan firmaların fazla vergi ödemesine sebep olmaktaydı. Uzun süredir çözülemeyen söz konusu uygulama ile ilgili olarak UTİKAD’ın sektörün diğer paydaşlarıyla yaptığı ortak çalışmalar sonucu ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da konuya olumlu ve etkin yaklaşımıyla yayınlanan “Konşimento Beyanı (Havayolu)” konulu “Genelge (2018/7)” ile sorun çözülmüştür.

Havayolu taşımacılığı ile yapılan ithalatlarda vergiye esas gümrük kıymetinin tespitinde hava kargo acenteleri tarafından düzenlenen hava taşıma senetlerinde belirtilen veya ilgili navlun faturasındaki navlun ücretinin esas alınacağını belirtir, söz konusu genelgeyi ekte bilgilerinize sunarız.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2pOEBwI
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder