30 Mart 2018 Cuma

ERZİNCAN HAVALİMANI YEŞİL HAVAALANI (GREEN AİRPORT) SERTİFİKASI ALDI DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sn. Funda Ocak’ın resmi twitter hesabından bugün yaptığı paylaşımı ve ilgili fotoğrafı sunuyoruz: ERZİNCAN HAVALİMANIMIZ YEŞİL HAVAALANI (GREEN AİRPORT) SERTİFİKASI ALDI, YEŞİL HAVALİMANI SAYIMIZ 4’E, YEŞİL KURULUŞ SERTİFİKALI HAVALİMANI SAYIMIZ 43’E YÜKSELDİ * SHGM tarafından havalimanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye, insan sağlığına verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkünse ortadan kaldırılabilmesi amacıyla Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi yürütülüyor. * Bir havalimanının Yeşil Havalimanı “Green Airport” unvanı alabilmesi için o havalimanı dâhilinde faaliyet gösteren proje kapsamındaki kuruluşların gerekli koşulları yerine getirerek ‘yeşil kuruluş sertifikası’ alması gerekiyor. * Bu kapsamda Erzincan Havalimanımıza da 23/03/2018 tarihinde “Yeşil Havaalanı (Green Airport)” unvanı verildi.  Böylece Adana, Tokat ve Uşak Havalimanlarının ardından Yeşil Havaalanı sayımız 4’e çıktı. “Yeşil Kuruluş” sertifikalı havalimanı sayımız ise 43. * Ayrıca; Havalimanlarımızda, sürdürülebilir çevre yönetimi yaklaşımı çerçevesinde sera gazı, gürültü, atık yönetimi çalışmaları hassasiyetle takip ediliyor.  Karbon ayak izini asgari düzeye düşürmek için yenilenebilir enerjiye yönelik altyapı çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülüyor.

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sn. Funda Ocak’ın resmi twitter hesabından bugün yaptığı paylaşımı ve ilgili fotoğrafı sunuyoruz:

ERZİNCAN HAVALİMANIMIZ YEŞİL HAVAALANI (GREEN AİRPORT) SERTİFİKASI ALDI, YEŞİL HAVALİMANI SAYIMIZ 4’E, YEŞİL KURULUŞ SERTİFİKALI HAVALİMANI SAYIMIZ 43’E YÜKSELDİ

*

SHGM tarafından havalimanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye, insan sağlığına verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkünse ortadan kaldırılabilmesi amacıyla Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi yürütülüyor.

*

Bir havalimanının Yeşil Havalimanı “Green Airport” unvanı alabilmesi için o havalimanı dâhilinde faaliyet gösteren proje kapsamındaki kuruluşların gerekli koşulları yerine getirerek ‘yeşil kuruluş sertifikası’ alması gerekiyor.

*

Bu kapsamda Erzincan Havalimanımıza da 23/03/2018 tarihinde “Yeşil Havaalanı (Green Airport)” unvanı verildi.  Böylece Adana, Tokat ve Uşak Havalimanlarının ardından Yeşil Havaalanı sayımız 4’e çıktı. “Yeşil Kuruluş” sertifikalı havalimanı sayımız ise 43.

*

Ayrıca; Havalimanlarımızda, sürdürülebilir çevre yönetimi yaklaşımı çerçevesinde sera gazı, gürültü, atık yönetimi çalışmaları hassasiyetle takip ediliyor.  Karbon ayak izini asgari düzeye düşürmek için yenilenebilir enerjiye yönelik altyapı çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülüyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2IiMUbx
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder