1 Mart 2018 Perşembe

Bakanlar Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu Bakan Arslan, Rize ve Artvin’de çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon’a geldi. Bakan Arslan’ı havalimanında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer karşıladı. Bakan Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Arslan, “Rize-Artvin havalimanını, Karadeniz gibi dalgalarla mücadele eden bir bölgede yapıyoruz. Rize Merkez’e 34 kilometre, Artvin’e de 125 kilometre mesafede yaptığımız bu havalimanının alt yapısının inşaat bedeli yaklaşık 1 milyar 78 milyon lira.” “Mendirek yapımıyla ilgili toplam taş ihtiyacının 18 milyon ton olduğunu düşünürsek, bunun yaklaşık üçte birini yapmış durumdayız. Havalimanının tamamını düşünürseniz de yüzde 11’ini geçmiş durumdayız.” “Nisan ayı itibarıyla günde 80 ile 100 bin ton arasında dolgu yapabilir hale geleceğiz. Nisandan itibaren işler çok daha hızlanacak, çünkü hedefimiz ve sözümüz var; 29 Ekim 2020’de Rize-Artvin Havalimanı’nı hizmete sunmuş olmak.”  

Bakan Arslan, Rize ve Artvin’de çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon’a geldi. Bakan Arslan’ı havalimanında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer karşıladı.

Bakan Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Arslan, “Rize-Artvin havalimanını, Karadeniz gibi dalgalarla mücadele eden bir bölgede yapıyoruz. Rize Merkez’e 34 kilometre, Artvin’e de 125 kilometre mesafede yaptığımız bu havalimanının alt yapısının inşaat bedeli yaklaşık 1 milyar 78 milyon lira.”

“Mendirek yapımıyla ilgili toplam taş ihtiyacının 18 milyon ton olduğunu düşünürsek, bunun yaklaşık üçte birini yapmış durumdayız. Havalimanının tamamını düşünürseniz de yüzde 11’ini geçmiş durumdayız.”

“Nisan ayı itibarıyla günde 80 ile 100 bin ton arasında dolgu yapabilir hale geleceğiz. Nisandan itibaren işler çok daha hızlanacak, çünkü hedefimiz ve sözümüz var; 29 Ekim 2020’de Rize-Artvin Havalimanı’nı hizmete sunmuş olmak.”

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2oFfAmU
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder