24 Ocak 2018 Çarşamba

Türkiye , Avrupa’da 4. sıraya yükseldi Türkiye, hava aracı emniyeti denetimlerinde Avrupa’da 4. sıraya yükseldi… Avrupa Sivil Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) verilerine göre; 2017 yılında Hava Aracı Emniyet Denetimlerindeki bulgu oranı 0,36 düşen Türkiye, Avrupa’nın bulgu oranı en düşük 4. ülkesi oldu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havayolu işletmelerinin katılımı ile 17 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da Hava Aracı Emniyet Denetimi (SAFA) Programı’na ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. 2017 yılı SAFA rakamlarının değerlendirildiği ve 2018 hedeflerinin ele alındığı toplantıda, ülkemizin bulgu ortalamasının düşürülmesine katkı sağlayan başarılı işletmeler SHGM tarafından teşekkür belgesi verildi. Toplantıda, Türk şirketleri arasında 2016 yılında 0,17 olan bulgu ortalamasını 2017 yılında 0,04 değerine düşüren Hürkuş Havayolu ve Taşımacılık A.Ş’ne, bu başarısından dolayı SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici tarafından teşekkür belgesi verildi. Genel Müdür Vekili Kesici toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin elde ettiği bu başarıda sektör kuruluşları ile yakın işbirliği ve koordinasyonunun büyük payı olduğunu vurgulayarak havacılık işletmelerine teşekkür etti ve ülke ortalamasında gelinen bu noktanın korunması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Avrupa’da 2017 yılında bulgu oranını 0,36’ya düşürerek 42 ülke arasında İrlanda ile birlikte 4. en düşük ortalamaya sahip ülke oldu. Türkiye’nin 2010 yılında 0,91 olan bulgu ortalaması, 2011 yılında 0.87’ye, 2012 yılında 0.67’ye kadar gerilemişti. Avrupa ülkelerinin bulgu ortalaması olan 0,50’den daha iyi bir oran sağlanması hedefi çerçevesinde 2016 yılına gelindiğinde Türkiye, bulgu ortalamasını 0.38’e düşürerek Avrupa’nın en düşük ortalamaya sahip 5.ülkesi olurken, 2017 yılında 4. sıraya yükseldi. 2017 yılında 135 denetleme ile Avrupa’da en fazla denetlenen ikinci havayolu olan THY ise son 5 yıldır olduğu gibi yine en çok denetlenen işletmeler listesinde yer aldı. SAFA denetimleri, yabancı havayolu işletmelerinin AB ülkeleri arasında yaptıkları operasyonlarda diğer ülkeler tarafından uçağın kalkışından önce gerçekleştirilen denetimler olup, bakım ve uçuşa elverişlilik denetimlerinden farklı olarak hava araçlarının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda uluslararası gereklilikleri yerine getirip getirmediğine bakılmaktadır. Uçağın fiziksel durumu, kokpit ve kabinde uyulması gereken gerekliliklerin kontrol edildiği denetimlerde, uçakla seyahat esnasında yolcuların uçuş güvenliğini sağlayacak kuralların en üst düzeyde uygulanması amaçlanmaktadır. Türkiye, hava aracı emniyeti denetimlerinde Avrupa’da 4. sıraya yükseldi… 2017 yılında bulgu oranını 0,04'e düşüren Hürkuş Havayolu ve Taşımacılık'a ve bulgu oranı düşüren diğer işletmelere Genel Müdürlüğümüz tarafından teşekkür belgesi verildi. https://t.co/xYP7QCcGDr pic.twitter.com/0umbZXvLZo — Sivil Havacılık GM (@SHGM) January 24, 2018  

Türkiye, hava aracı emniyeti denetimlerinde Avrupa’da 4. sıraya yükseldi…

Avrupa Sivil Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) verilerine göre; 2017 yılında Hava Aracı Emniyet Denetimlerindeki bulgu oranı 0,36 düşen Türkiye, Avrupa’nın bulgu oranı en düşük 4. ülkesi oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havayolu işletmelerinin katılımı ile 17 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da Hava Aracı Emniyet Denetimi (SAFA) Programı’na ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. 2017 yılı SAFA rakamlarının değerlendirildiği ve 2018 hedeflerinin ele alındığı toplantıda, ülkemizin bulgu ortalamasının düşürülmesine katkı sağlayan başarılı işletmeler SHGM tarafından teşekkür belgesi verildi. Toplantıda, Türk şirketleri arasında 2016 yılında 0,17 olan bulgu ortalamasını 2017 yılında 0,04 değerine düşüren Hürkuş Havayolu ve Taşımacılık A.Ş’ne, bu başarısından dolayı SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici tarafından teşekkür belgesi verildi. Genel Müdür Vekili Kesici toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin elde ettiği bu başarıda sektör kuruluşları ile yakın işbirliği ve koordinasyonunun büyük payı olduğunu vurgulayarak havacılık işletmelerine teşekkür etti ve ülke ortalamasında gelinen bu noktanın korunması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Avrupa’da 2017 yılında bulgu oranını 0,36’ya düşürerek 42 ülke arasında İrlanda ile birlikte 4. en düşük ortalamaya sahip ülke oldu. Türkiye’nin 2010 yılında 0,91 olan bulgu ortalaması, 2011 yılında 0.87’ye, 2012 yılında 0.67’ye kadar gerilemişti. Avrupa ülkelerinin bulgu ortalaması olan 0,50’den daha iyi bir oran sağlanması hedefi çerçevesinde 2016 yılına gelindiğinde Türkiye, bulgu ortalamasını 0.38’e düşürerek Avrupa’nın en düşük ortalamaya sahip 5.ülkesi olurken, 2017 yılında 4. sıraya yükseldi. 2017 yılında 135 denetleme ile Avrupa’da en fazla denetlenen ikinci havayolu olan THY ise son 5 yıldır olduğu gibi yine en çok denetlenen işletmeler listesinde yer aldı.

SAFA denetimleri, yabancı havayolu işletmelerinin AB ülkeleri arasında yaptıkları operasyonlarda diğer ülkeler tarafından uçağın kalkışından önce gerçekleştirilen denetimler olup, bakım ve uçuşa elverişlilik denetimlerinden farklı olarak hava araçlarının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda uluslararası gereklilikleri yerine getirip getirmediğine bakılmaktadır. Uçağın fiziksel durumu, kokpit ve kabinde uyulması gereken gerekliliklerin kontrol edildiği denetimlerde, uçakla seyahat esnasında yolcuların uçuş güvenliğini sağlayacak kuralların en üst düzeyde uygulanması amaçlanmaktadır.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2F8JeHV
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder