24 Ocak 2018 Çarşamba

Havaalanları Eğitim Yetkilendirmelerinin tümünde otomasyona geçildi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) Havaalanları Dairesi SHT-Eğitim/HAD Talimatı kapsamındaki tüm başvuruların otomasyon sisteminden gerçekleştirilmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Yer Hizmetleri, Havaalanları Standartları ve Sertifikasyon Müdürlüğü, İşyeri ve Kolaylıklar  kapsamında Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilen eğitimcilerin başvurularını yapacağı otomasyon modülü hizmete açılmıştır. Eğitmen yetkisi verilecek kişilerin başvurularını elektronik ortamda yapmaları amacıyla hayata geçirilen modüle otomasyon.shgm.gov.tr linki üzerinden erişilebilmektedir. Sivil havacılık işletmelerinin hizmet içi eğitimleri ile eğitim kuruluşlarının 3. şahıslara vereceği eğitimlerin tümünün yetkilendirmesi bu modül üzerinden gerçekleştirilecektir. Otomasyon sistemi üzerinden eğitmen yetkisi başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle  yazilimekibi(at)shgm.gov.tr adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifre talebinde bulunmaları gerekmektedir. İlgili modül sadece otomasyon içerisinde başvuru yetkisi verilecek kullanıcılar tarafından görülebilecektir. Kullanıcılar şifre aldıktan sonra Otomasyon sayfasındaki Bilgi Yönetim Sistemi’ne giriş yaparak Personel menüsündeki Personel Sertifika Başvuruları kısmından işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Yer hizmetleri kapsamında;  temsil, yolcu hizmetleri, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis, gözetim yönetim, uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi başlarında 64 ayrı eğitim yetkisi sistem üzerinden verilebilecektir. Havaalanları Standartları ve Sertifikasyon kapsamında; Emniyet Yönetim Sistemleri, Havaalanı Emniyeti ve İşletimi Temel Eğitimi, Acil Durum Planı, Havacılık Bilgi Yayınlarında Yayımlanması Gereken Havaalanı Bilgileri, Pist Emniyeti ve Pist İhlallerini Önlem, PAT Sahası Kontrolleri, Maniaların Kontrolü, Görsel Yardımcılar, Yabani Hayvanlarla ve Kuşlarla Mücadele, Kurtarma ve Yangınla Mücadele, Pist yüzey şartları, Kötü Hava şartlarındaki operasyonlar, Pat Sahalarının Fiziki Özellikleri, PAT Sahalarında Araç Kullanma,PAT Sahalarındaki İnşaat Çalışmaları ve Alınacak Önlemler, Apron Yönetimi ve Apron Emniyetine ilişkin eğitim yetkilendirmelerinin başvuruları da otomasyon üzerinden yapılacaktır. İşyeri ve Kolaylıklar kapsamında; Terminal Hizmetleri Eğitimleri, Teknik Eğitimler, Akaryakıt Temin/Satış, İkram Yönetim ve Emniyet Yönetim Sistemi olmak üzere 5 ayrı hizmet türündeki eğitmenlerin başvurularının kabul edileceği modül, yolcu kolaylıkları eğitimi, engelli yolcuların transferi ve taşınması, kayıp ve buluntu eşya eğitimi, şut altı sistemleri, köprü hizmetleri, yangınla mücadele eğitimi ve acil durum prosedürleri de dahil olmak üzere toplam 25 ayrı alt başlıktaki eğitici yetkilendirmesinin internet ortamında yapılabilecektir. Kaynak:http://web.shgm.gov.tr/

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) Havaalanları Dairesi SHT-Eğitim/HAD Talimatı kapsamındaki tüm başvuruların otomasyon sisteminden gerçekleştirilmesi çalışmaları tamamlanmıştır.
Yer Hizmetleri, Havaalanları Standartları ve Sertifikasyon Müdürlüğü, İşyeri ve Kolaylıklar  kapsamında Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilen eğitimcilerin başvurularını yapacağı otomasyon modülü hizmete açılmıştır. Eğitmen yetkisi verilecek kişilerin başvurularını elektronik ortamda yapmaları amacıyla hayata geçirilen modüle otomasyon.shgm.gov.tr linki üzerinden erişilebilmektedir.
Sivil havacılık işletmelerinin hizmet içi eğitimleri ile eğitim kuruluşlarının 3. şahıslara vereceği eğitimlerin tümünün yetkilendirmesi bu modül üzerinden gerçekleştirilecektir. Otomasyon sistemi üzerinden eğitmen yetkisi başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle  yazilimekibi(at)shgm.gov.tr adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifre talebinde bulunmaları gerekmektedir. İlgili modül sadece otomasyon içerisinde başvuru yetkisi verilecek kullanıcılar tarafından görülebilecektir. Kullanıcılar şifre aldıktan sonra Otomasyon sayfasındaki Bilgi Yönetim Sistemi’ne giriş yaparak Personel menüsündeki Personel Sertifika Başvuruları kısmından işlemlerini gerçekleştireceklerdir.
Yer hizmetleri kapsamında;  temsil, yolcu hizmetleri, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis, gözetim yönetim, uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi başlarında 64 ayrı eğitim yetkisi sistem üzerinden verilebilecektir.
Havaalanları Standartları ve Sertifikasyon kapsamında; Emniyet Yönetim Sistemleri, Havaalanı Emniyeti ve İşletimi Temel Eğitimi, Acil Durum Planı, Havacılık Bilgi Yayınlarında Yayımlanması Gereken Havaalanı Bilgileri, Pist Emniyeti ve Pist İhlallerini Önlem, PAT Sahası Kontrolleri, Maniaların Kontrolü, Görsel Yardımcılar, Yabani Hayvanlarla ve Kuşlarla Mücadele, Kurtarma ve Yangınla Mücadele, Pist yüzey şartları, Kötü Hava şartlarındaki operasyonlar, Pat Sahalarının Fiziki Özellikleri, PAT Sahalarında Araç Kullanma,PAT Sahalarındaki İnşaat Çalışmaları ve Alınacak Önlemler, Apron Yönetimi ve Apron Emniyetine ilişkin eğitim yetkilendirmelerinin başvuruları da otomasyon üzerinden yapılacaktır.
İşyeri ve Kolaylıklar kapsamında; Terminal Hizmetleri Eğitimleri, Teknik Eğitimler, Akaryakıt Temin/Satış, İkram Yönetim ve Emniyet Yönetim Sistemi olmak üzere 5 ayrı hizmet türündeki eğitmenlerin başvurularının kabul edileceği modül, yolcu kolaylıkları eğitimi, engelli yolcuların transferi ve taşınması, kayıp ve buluntu eşya eğitimi, şut altı sistemleri, köprü hizmetleri, yangınla mücadele eğitimi ve acil durum prosedürleri de dahil olmak üzere toplam 25 ayrı alt başlıktaki eğitici yetkilendirmesinin internet ortamında yapılabilecektir.
Kaynak:http://web.shgm.gov.tr/


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2GeaYMO
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder