27 Ocak 2018 Cumartesi

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI KAPSAMINDA 16 ÜNİVERSİTE İLE DEV İŞ BİRLİĞİ 16 ÜNİVERSİTE İLE DEV İŞ BİRLİĞİ İMZALANDI Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında 16 üniversite ile imza töreni düzenleyerek program protokolü imzaladı. Geçtiğimiz aylarda açılan program, yeni mühendisler yetiştirmeyi ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazandırmayı amaçlıyor. Programda öğrenciler haftada en az 1 gün TAI’de burslu stajyer olarak görev alabilecek. TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.   Stajyer Mühendis Programı için 16 üniversitenin katılımı ile Türkiye’nin en önemli işbirliğine imza atan TAI, Türkiye Savunma Sanayine doğrudan katkı sağlamak için önemli bir aşama daha kaydetti. TAI, mühendislerden en kısa sürede verim alabilmek ve gelecek projelerin gerçekleşmesini sağlamak için Türk üniversitelerden yetişen en parlak öğrencilere ulaşarak üniversiteler ile işbirliğine gitti. Stajyer Mühendislik Programı ile üniversitelerin kapısını çalan TAI böylece alanında öne çıkan 16 üniversiteyle protokol imzaladı.   Protokol, 13 üniversite rektörü ve TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil arasında imzalanırken, düzenlenen imza törenine YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Orhan Aydın’da katıldı. İmzalanan protokole ilişkin konuşma yapan Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil, stajyer mühendis programının önemine vurgu yaptı. Kotil, TAI bünyesine kazandırılan stajyer mühendislerin okul ortalamalarının bir hayli yüksek olduğunu belirtirken, yalnızca yüksek notun istihdam standartları için belirleyici olamayabileceğini anlattı. Kotil ayrıca üniversite yıllarında çalışmanın önemine dikkat çekerek, Şirket bünyesinde devam eden projelerin başarısı için istihdam rakamlarının artması gerektiğini belirtti. STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI NEDİR? Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek. Stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün TAI’de çalışacak. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek. Öğrenciler çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanacak, TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.

16 ÜNİVERSİTE İLE DEV İŞ BİRLİĞİ İMZALANDI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında 16 üniversite ile imza töreni düzenleyerek program protokolü imzaladı. Geçtiğimiz aylarda açılan program, yeni mühendisler yetiştirmeyi ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazandırmayı amaçlıyor. Programda öğrenciler haftada en az 1 gün TAI’de burslu stajyer olarak görev alabilecek. TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.

 

Stajyer Mühendis Programı için 16 üniversitenin katılımı ile Türkiye’nin en önemli işbirliğine imza atan TAI, Türkiye Savunma Sanayine doğrudan katkı sağlamak için önemli bir aşama daha kaydetti. TAI, mühendislerden en kısa sürede verim alabilmek ve gelecek projelerin gerçekleşmesini sağlamak için Türk üniversitelerden yetişen en parlak öğrencilere ulaşarak üniversiteler ile işbirliğine gitti. Stajyer Mühendislik Programı ile üniversitelerin kapısını çalan TAI böylece alanında öne çıkan 16 üniversiteyle protokol imzaladı.

 

Protokol, 13 üniversite rektörü ve TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil arasında imzalanırken, düzenlenen imza törenine YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Orhan Aydın’da katıldı. İmzalanan protokole ilişkin konuşma yapan Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil, stajyer mühendis programının önemine vurgu yaptı.

Kotil, TAI bünyesine kazandırılan stajyer mühendislerin okul ortalamalarının bir hayli yüksek olduğunu belirtirken, yalnızca yüksek notun istihdam standartları için belirleyici olamayabileceğini anlattı. Kotil ayrıca üniversite yıllarında çalışmanın önemine dikkat çekerek, Şirket bünyesinde devam eden projelerin başarısı için istihdam rakamlarının artması gerektiğini belirtti.

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI NEDİR?

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek. Stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün TAI’de çalışacak. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek. Öğrenciler çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanacak, TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2rML9jL
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder