28 Ağustos 2017 Pazartesi

Qatar Airways, sahte hediye bilet kampanyaları için uyardı Qatar Airways, kamuoyuna Qatar Airways biletlerini ödül olarak sunan hileli yarışmalara katılma konusunda uyarıda bulundu. Havayolu bunun resmi bir Qatar Airways yarışması olmadığını ve katılımcının kullanıcının kişisel bilgilerini tehlikeye atabileceğini söyledi. Havayolu ayrıca tüm yarışmalarının ve tekliflerinin resmi web sitesinde veya resmi sosyal medya kanallarında bulunabileceğini söyledi. Katar’ın ulusal havayolu şirketi, “Sahte yarışma konulu Kamu uyarısı” nı tweetledi. “Halkımızın, Katar’ı kazanmak için hileli bir piyangoya katılmaya teşvik edildiği dikkatimizi çekti. Sahte veya tehlike altındaki bağlantıları tıklamak, bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza kötü amaçlı saldırılara neden olabilir. Tıkladığınız bağlantıların kimliği doğrulanmış veya güvenilir bir kaynaktan olduğundan emin olmak çok önemlidir.” Bazı sahte bağlantılar, masum kullanıcıyı kandırmak için kullandıkları yazılımlarla çok küçük bir farkla gerçeklere çok yakın görünüyor. Daha önce IPhone’ları hediye olarak sunan  başka sahte yarışmalar da vardı.   Public alert on fraudulent competition http://pic.twitter.com/1CcO9FjpIz — Qatar Airways (@qatarairways) August 27, 2017  

Qatar Airways, kamuoyuna Qatar Airways biletlerini ödül olarak sunan hileli yarışmalara katılma konusunda uyarıda bulundu.

Havayolu bunun resmi bir Qatar Airways yarışması olmadığını ve katılımcının kullanıcının kişisel bilgilerini tehlikeye atabileceğini söyledi.

Havayolu ayrıca tüm yarışmalarının ve tekliflerinin resmi web sitesinde veya resmi sosyal medya kanallarında bulunabileceğini söyledi.

Katar’ın ulusal havayolu şirketi, “Sahte yarışma konulu Kamu uyarısı” nı tweetledi.

“Halkımızın, Katar’ı kazanmak için hileli bir piyangoya katılmaya teşvik edildiği dikkatimizi çekti.

Sahte veya tehlike altındaki bağlantıları tıklamak, bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza kötü amaçlı saldırılara neden olabilir.

Tıkladığınız bağlantıların kimliği doğrulanmış veya güvenilir bir kaynaktan olduğundan emin olmak çok önemlidir.”

Bazı sahte bağlantılar, masum kullanıcıyı kandırmak için kullandıkları yazılımlarla çok küçük bir farkla gerçeklere çok yakın görünüyor.

Daha önce IPhone’ları hediye olarak sunan  başka sahte yarışmalar da vardı.

 

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2xpO8gA
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder