28 Ağustos 2017 Pazartesi

Bayram Tatili Ekonomimizi Olumsuz Etkiledi Kolejli İşadamları Derneği Başkanı M. Hakan Çınar, on günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirdi. Uzatılan tatil süresinin Türkiye ekonomisini sekteye uğratabileceğine vurgu yapan Çınar “Bu durum esnafından sanayicisine kadar pek çok kanadın işlerinin sekteye uğramasına neden olacaktır” dedi. Bakanlar Kurulu‘nda alınan kararla, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasına dair görüşlerini paylaşan Kolejli İşadamları Derneği Başkanı M. Hakan Çınar, “On günlük tatilin özellikle güney bölge turizmine katkısını olumlu bulmakla beraber uzun tatillerin ülkemiz için lüks olduğunu belirtmek isterim. Çalışmanın ve üretmenin ülkemiz için daha önemli olduğu kanısındayım. 10 günlük tatil turizmcilerin işine yarayacak gibi görünse de; tüm ülkemiz genelinde durumu ele aldığımızda pek iç açıcı bir tablo ne yazık ki ortaya çıkmıyor” diye konuştu. “İşadamları olarak üstümüze düşeni yapmalıyız” Kolejli İşadamları olarak bünyelerinde her sektörden üye barındırdıklarının altını çizen Başkan M. Hakan Çınar, ekonomik açıdan kalkınmanın birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi. Ekonominin canlanması için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Çınar, “İnşaat sektöründen turizme, turizmden sanayiye kadar her sektör ekonominin can suyudur. Türkiye’nin güçlü bir Türkiye olması ve kalkınması için sanayi ve ticarette korkulmadan adım atılması gerekiyor. Bu noktada yapılacak olan yatırımlar planlı olmalı” dedi. Esnaf kan ağlıyor Verilen tatil süresinin özellikle esnafı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen M. Hakan Çınar, yaz tatili ile yaşanan ekonomik durgunluğun bayram tatili ile arttığını söyledi. Çınar, sözlerine şunları ekledi: “Ankara, İstanbul gibi büyük şehirler özellikle bu durumun etkisini daha fazla görüyor. Sokaklara, çarşılara çıkıp baktığımızda özellikle esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini görüyoruz. Büyük illerden yaşanan bu mevsimsel göç sebebiyle, piyasada bir durgunluk söz konusu. Daha fazla çalışarak bu açığın kapanacağı ve üstesinden gelineceği görüşündeyim.”

Kolejli İşadamları Derneği Başkanı M. Hakan Çınar, on günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirdi. Uzatılan tatil süresinin Türkiye ekonomisini sekteye uğratabileceğine vurgu yapan Çınar “Bu durum esnafından sanayicisine kadar pek çok kanadın işlerinin sekteye uğramasına neden olacaktır” dedi.

Bakanlar Kurulu‘nda alınan kararla, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasına dair görüşlerini paylaşan Kolejli İşadamları Derneği Başkanı M. Hakan Çınar, “On günlük tatilin özellikle güney bölge turizmine katkısını olumlu bulmakla beraber uzun tatillerin ülkemiz için lüks olduğunu belirtmek isterim. Çalışmanın ve üretmenin ülkemiz için daha önemli olduğu kanısındayım. 10 günlük tatil turizmcilerin işine yarayacak gibi görünse de; tüm ülkemiz genelinde durumu ele aldığımızda pek iç açıcı bir tablo ne yazık ki ortaya çıkmıyor” diye konuştu.

“İşadamları olarak üstümüze düşeni yapmalıyız”

Kolejli İşadamları olarak bünyelerinde her sektörden üye barındırdıklarının altını çizen Başkan M. Hakan Çınar, ekonomik açıdan kalkınmanın birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi. Ekonominin canlanması için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Çınar, “İnşaat sektöründen turizme, turizmden sanayiye kadar her sektör ekonominin can suyudur. Türkiye’nin güçlü bir Türkiye olması ve kalkınması için sanayi ve ticarette korkulmadan adım atılması gerekiyor. Bu noktada yapılacak olan yatırımlar planlı olmalı” dedi.

Esnaf kan ağlıyor

Verilen tatil süresinin özellikle esnafı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen M. Hakan Çınar, yaz tatili ile yaşanan ekonomik durgunluğun bayram tatili ile arttığını söyledi. Çınar, sözlerine şunları ekledi: “Ankara, İstanbul gibi büyük şehirler özellikle bu durumun etkisini daha fazla görüyor. Sokaklara, çarşılara çıkıp baktığımızda özellikle esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini görüyoruz. Büyük illerden yaşanan bu mevsimsel göç sebebiyle, piyasada bir durgunluk söz konusu. Daha fazla çalışarak bu açığın kapanacağı ve üstesinden gelineceği görüşündeyim.”



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2wb6nYA
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder