30 Ağustos 2017 Çarşamba

Etiyopya Havayolları, Arik Havayolunu Devralıyor Etiyopya Havayolları, Arik Havayollarını devralmak için görüşmeler yapıldığını açıkladı. Etiyopya Havayolları, iflas eden Arik Air yönetimini devralmak için Nijerya hükümeti ile görüşüyor. Yaklaşan anlaşma öncesi söylentilere açıklık getirmek için yapılan dünkü açıklamada; Nijerya hükümetinin  sunduğu şartların ardından Arik Air yönetim sözleşmesini güvence altına almak için görüşmeler yapıldığını doğruladılar. Etiyopya Havayolları, Nijerya Hükümeti tarafından belirlenen şart ve koşullara dayanarak Arik Air’in yönetimini devralma teklifini sundu. Yapılan açıklamada havayolluna teklif verildiği , müzakereler kabul edilirse, gidip yönetimimizi devralmaya hazır olunduğu belirtildi. Nijerya’nın en büyük özel havayollarından biri olan Arik Air, Afrika’nın en kalabalık devleti olan Nijerya için fiili olarak ulusal taşıyıcı olarak görev yapıyor. Borçlarını yerine getirmekte başarısız olduğu ve çalışanların maaşlarını ödeyemeyen Arik Air, geçtiğimiz Şubat ayında hükümet tarafından devralındı. Bu arada Etiyopya Havayolları , hükümetlerin sahip olduğu Asky Airlines’ı ve Malawian Havayollarını hükümetlerle ortaklaşa yönetiyor. Bu arada Arik’in kurucuları hükümetin havayolunu devralma kararını öfkeyle protesto etti. Aslında, Arik Havayolunun kurucusu Joseph Arumemi-İkid, Arik Air’in yönetimini devralmaya cesaret ederse Etiyopya Havayolları’na dava açacağını söyledi.

Etiyopya Havayolları, Arik Havayollarını devralmak için görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Etiyopya Havayolları, iflas eden Arik Air yönetimini devralmak için Nijerya hükümeti ile görüşüyor.

Yaklaşan anlaşma öncesi söylentilere açıklık getirmek için yapılan dünkü açıklamada; Nijerya hükümetinin  sunduğu şartların ardından Arik Air yönetim sözleşmesini güvence altına almak için görüşmeler yapıldığını doğruladılar.

Etiyopya Havayolları, Nijerya Hükümeti tarafından belirlenen şart ve koşullara dayanarak Arik Air’in yönetimini devralma teklifini sundu. Yapılan açıklamada havayolluna teklif verildiği , müzakereler kabul edilirse, gidip yönetimimizi devralmaya hazır olunduğu belirtildi.

Nijerya’nın en büyük özel havayollarından biri olan Arik Air, Afrika’nın en kalabalık devleti olan Nijerya için fiili olarak ulusal taşıyıcı olarak görev yapıyor.

Borçlarını yerine getirmekte başarısız olduğu ve çalışanların maaşlarını ödeyemeyen Arik Air, geçtiğimiz Şubat ayında hükümet tarafından devralındı.

Bu arada Etiyopya Havayolları , hükümetlerin sahip olduğu Asky Airlines’ı ve Malawian Havayollarını hükümetlerle ortaklaşa yönetiyor.

Bu arada Arik’in kurucuları hükümetin havayolunu devralma kararını öfkeyle protesto etti. Aslında, Arik Havayolunun kurucusu Joseph Arumemi-İkid, Arik Air’in yönetimini devralmaya cesaret ederse Etiyopya Havayolları’na dava açacağını söyledi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2wKaZpA
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder