26 Aralık 2017 Salı

49 HAVALİMANINA “HAVAALANI SERTİFİKASI” VERİLDİ DHMİ TARAFINDAN  İŞLETİLEN 49 HAVALİMANINA “HAVAALANI SERTİFİKASI” VERİLDİ DHMİ tarafından işletilen 49 havalimanı “Havaalanı Sertifikası” almaya hak kazandı. Sertifikalar, DHMİ Kongre Merkezinde yapılan törenle Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Funda Ocak tarafından havalimanı Başmüdür ve Müdürlerine verildi.   Sivil hava ulaşımına açık havaalanlarının sertifikasyonu ve işletimi ile ilgili usul ve esasları belirleyen mevzuatın değişmesi üzerine daha önce alınan “Havaalanı Ruhsat ve Sertifikaları” iptal edilerek tüm Havalimanlarına “Havaalanı Sertifikası”  zorunluluğu getirilmişti. Başvuru için de bir yıl süre verilmişti. Öngörülen sürede gerekli koşulları yerine getiren 49 Havalimanımıza verilen sertifikalar,  5431 sayılı Kanun, Şikago Sözleşmesinin 37’nci maddesi ve Havaalanı Sertifikasyon ve İşletim Yönetmeliği uyarınca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlendi.  

DHMİ TARAFINDAN  İŞLETİLEN 49 HAVALİMANINA “HAVAALANI SERTİFİKASI” VERİLDİ

DHMİ tarafından işletilen 49 havalimanı “Havaalanı Sertifikası” almaya hak kazandı. Sertifikalar, DHMİ Kongre Merkezinde yapılan törenle Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Funda Ocak tarafından havalimanı Başmüdür ve Müdürlerine verildi.

 

Sivil hava ulaşımına açık havaalanlarının sertifikasyonu ve işletimi ile ilgili usul ve esasları belirleyen mevzuatın değişmesi üzerine daha önce alınan “Havaalanı Ruhsat ve Sertifikaları” iptal edilerek tüm Havalimanlarına “Havaalanı Sertifikası”  zorunluluğu getirilmişti. Başvuru için de bir yıl süre verilmişti.

Öngörülen sürede gerekli koşulları yerine getiren 49 Havalimanımıza verilen sertifikalar,  5431 sayılı Kanun, Şikago Sözleşmesinin 37’nci maddesi ve Havaalanı Sertifikasyon ve İşletim Yönetmeliği uyarınca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2C93lYD
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder