9 Aralık 2019 Pazartesi

TAV Airports Holding Almatı Havalimanı’nı satın alıyor Türk-Kazak İşadamları Birliği (TÜKİB) internet sitesinde yayınlanan açıklamada TAV Havalimanları Holding’in Almatı Havalimanı’nı satın almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi. TAV Airports CEO’su Sani Şener, mevcut havaalanının geliştirilip büyütüleceğini ve Almatı’nın modern bir havalimanına kavuşacağını belirtti. Almatı Investment Forumu’nda Almatı Valisi Sayın Bakıtcan Sagintayev Almata’nın dünya standartlarında ve rekabetçi koşullarda bir havaalanına kavuşacağından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜKİB Başkanı Sayın Fırat Develioğu, Türkiye’den yatırımların daha fazla gelebilmesinin önündeki engelleri hızlıca aşmaya başladıklarını dile getirdi. KAP’a yapılan dün yapılan açıklamada ise aşağıdaki gibidir.   Şirketimiz ve VPE Capital’in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı’nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başlamıştır. Almatı Havalimanı 2018 yılında yaklaşık 6 milyon yolcuya hizmet vermiştir. İşbu açıklama Özel Durumlar Tebliği’nin (II-15.1) 6. maddesi kapsamında ertelenmiş bir açıklamadır.

Türk-Kazak İşadamları Birliği (TÜKİB) internet sitesinde yayınlanan açıklamada TAV Havalimanları Holding’in Almatı Havalimanı’nı satın almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi.

TAV Airports CEO’su Sani Şener, mevcut havaalanının geliştirilip büyütüleceğini ve Almatı’nın modern bir havalimanına kavuşacağını belirtti.

Almatı Investment Forumu’nda Almatı Valisi Sayın Bakıtcan Sagintayev Almata’nın dünya standartlarında ve rekabetçi koşullarda bir havaalanına kavuşacağından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜKİB Başkanı Sayın Fırat Develioğu, Türkiye’den yatırımların daha fazla gelebilmesinin önündeki engelleri hızlıca aşmaya başladıklarını dile getirdi.

KAP’a yapılan dün yapılan açıklamada ise aşağıdaki gibidir.

 

Şirketimiz ve VPE Capital’in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı’nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başlamıştır.
Almatı Havalimanı 2018 yılında yaklaşık 6 milyon yolcuya hizmet vermiştir.
İşbu açıklama Özel Durumlar Tebliği’nin (II-15.1) 6. maddesi kapsamında ertelenmiş bir açıklamadır.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2LSHd8P
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder