18 Aralık 2019 Çarşamba

AB’DE HAVA KARGO KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞIYOR Avrupa havalimanı ticaret kuruluşu ACI EUROPE, tüm ticari havacılık uçuşlarını ölçen en son hava trafiği raporunu Ekim 2019’ için yayınladı: full servisler, bölgesel, low cost uçuşlar ve charter uçuşlar ölçme unsurları oldu. Geçmiş yıllara oranla AB hava taşımacılığı için iyi bir yıl olmadı. Geçmiş aylara oranla yük trafiği ardı ardına 12. ayda da düşmeye devam etti (Eylül ayında% -2.8’e kıyasla), uçak hareketleri bu yıl ilk kez % -0.5 ile negatife döndü. Geçen aylarda olduğu gibi, Ekim ayında navlun trafiğindeki gerileme AB havalimanlarına %-3,4 oldu. AB dışı havalimanları ise tam tersi kazanç sağlanıyor (+% 1.4) Yük trafiğinde Avrupa havalimanlarından sadece ikisi trafik artışlarını gördü: Liège (% + 2.2) ve Lüksemburg (% + 1.9) Bildiğiniz üzere Liege (LGG) ve Lüksemburg (LUX) Avrupa’nın en büyük kargo transfer noktalarından biri   Liège Airport – Belçika / IATA:LGG / ICAO: EBLG Luxembourg-Findel International Airport / IATA:LUX / ICAO: ELLX   LGG Airport LUX Airport — Cargolux Charter Operation

Avrupa havalimanı ticaret kuruluşu ACI EUROPE, tüm ticari havacılık uçuşlarını ölçen en son hava trafiği raporunu Ekim 2019’ için yayınladı: full servisler, bölgesel, low cost uçuşlar ve charter uçuşlar ölçme unsurları oldu.

Geçmiş yıllara oranla AB hava taşımacılığı için iyi bir yıl olmadı.

Geçmiş aylara oranla yük trafiği ardı ardına 12. ayda da düşmeye devam etti (Eylül ayında% -2.8’e kıyasla), uçak hareketleri bu yıl ilk kez % -0.5 ile negatife döndü. Geçen aylarda olduğu gibi, Ekim ayında navlun trafiğindeki gerileme AB havalimanlarına %-3,4 oldu. AB dışı havalimanları ise tam tersi kazanç sağlanıyor (+% 1.4)

Yük trafiğinde Avrupa havalimanlarından sadece ikisi trafik artışlarını gördü: Liège (% + 2.2) ve Lüksemburg (% + 1.9)

Bildiğiniz üzere Liege (LGG) ve Lüksemburg (LUX) Avrupa’nın en büyük kargo transfer noktalarından biri

 

Liège Airport – Belçika / IATA:LGG / ICAO: EBLG

Luxembourg-Findel International Airport / IATA:LUX / ICAO: ELLX

 

LGG Airport

LUX Airport — Cargolux Charter Operation



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/36KITsM
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder