28 Ağustos 2019 Çarşamba

Sabiha Gökçen Havalimanı 2’nci Pist ve Mütemmimleri Yapımı Son Durum DHMI Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin Sabiha Gökçen Havalimanı 2’nci Pist çalışmalarında incelemelerde bulundu. DHMI Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin Savunma Sanayii Başkanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında imzalanan protokol gereği ihale çalışmaları ve kontrollük hizmetleri DHMİ tarafından yürütülen “Sabiha Gökçen Havalimanı 2’nci Pist ve Mütemmimleri Yapımı” işinin inşaatında incelemelerde bulundu. İki etap halinde yürütülen projenin son durumu ; iş kapsamında imalatı devam eden üstyapı hizmet binalarının %95’i, ATC kule inşaatının %50’si, saha düzenleme işlerinin %70’i tamamlanmış durumda. Mevcut piste paralel inşa edilen 3 bin 520 metre uzunluğundaki 2’nci pist ve tamamlandığında 104 adet C kategori uçağa daha aynı anda hizmet verebilecek 1 milyon m2’den fazla kaplamalı alana sahip 3 adet apron işinin bulunduğu “2’nci Etap İşleri” %70 seviyesine ulaşmış durumda. Türkiye’nin en yüksek tüneli olma özelliğine sahip “Tem Bağlantı Yolu Tüneli”nin de içinde olduğu “1’inci Etap İşleri” ise %98 seviyesine ulaşmış durumda.

DHMI Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin Sabiha Gökçen Havalimanı 2’nci Pist çalışmalarında incelemelerde bulundu.

DHMI Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin Savunma Sanayii Başkanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında imzalanan protokol gereği ihale çalışmaları ve kontrollük hizmetleri DHMİ tarafından yürütülen “Sabiha Gökçen Havalimanı 2’nci Pist ve Mütemmimleri Yapımı” işinin inşaatında incelemelerde bulundu.

İki etap halinde yürütülen projenin son durumu ; iş kapsamında imalatı devam eden üstyapı hizmet binalarının %95’i, ATC kule inşaatının %50’si, saha düzenleme işlerinin %70’i tamamlanmış durumda.

Mevcut piste paralel inşa edilen 3 bin 520 metre uzunluğundaki 2’nci pist ve tamamlandığında 104 adet C kategori uçağa daha aynı anda hizmet verebilecek 1 milyon m2’den fazla kaplamalı alana sahip 3 adet apron işinin bulunduğu “2’nci Etap İşleri” %70 seviyesine ulaşmış durumda.

Türkiye’nin en yüksek tüneli olma özelliğine sahip “Tem Bağlantı Yolu Tüneli”nin de içinde olduğu “1’inci Etap İşleri” ise %98 seviyesine ulaşmış durumda.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2Zxlo6u
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder