5 Ağustos 2019 Pazartesi

İstanbul ve Atatürk Havalimanı pas geçme karşılaştırması İstanbul Havalimanı’nda 4 aylık hizmet süresince 255 uçak pisti pas geçti… İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi Istanbul Grand Airport (IGA) şirketi, havalimanında pas geçme tartışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Twitter hesabından bir tablo yayınlayan IGA, İstanbul Havalimanı’nı Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’yla kıyasladı. IGA’nın yayınladığı istatistiğe göre yeni havalimanında pas geçme oranı eskisine göre daha az. Paylaşılan tabloda sayısal bilgiler yer alırken, pas geçme sebepleri ile ilgili bir karşılatırma yapılmadığı görüldü. Atatürk Havalimanı’nda kapasite eksikliğine rağmen 159 bin 946 , İstanbul Havalimanı ise 137 bin 848 uçuş trafiği ile karşılaştırıldı. İki havalimanı uçuş sayıları arasında beklenenden fazla fark ortaya çıktı. Bu arada Türk Hava Yolları ve MNG Hava Yolları kargo uçak operasyonları Atatürk Havalimanı’nda yapılmaktadır.        

İstanbul Havalimanı’nda 4 aylık hizmet süresince 255 uçak pisti pas geçti…

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi Istanbul Grand Airport (IGA) şirketi, havalimanında pas geçme tartışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından bir tablo yayınlayan IGA, İstanbul Havalimanı’nı Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’yla kıyasladı. IGA’nın yayınladığı istatistiğe göre yeni havalimanında pas geçme oranı eskisine göre daha az.

Paylaşılan tabloda sayısal bilgiler yer alırken, pas geçme sebepleri ile ilgili bir karşılatırma yapılmadığı görüldü.

Atatürk Havalimanı’nda kapasite eksikliğine rağmen 159 bin 946 , İstanbul Havalimanı ise 137 bin 848 uçuş trafiği ile karşılaştırıldı.

İki havalimanı uçuş sayıları arasında beklenenden fazla fark ortaya çıktı.

Bu arada Türk Hava Yolları ve MNG Hava Yolları kargo uçak operasyonları Atatürk Havalimanı’nda yapılmaktadır.

 

 

 

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/31dk9GO
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder