13 Haziran 2018 Çarşamba

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın temel atma töreni Gümüşhane ile Bayburt illeri arasındaki Salyazı mevkiinde yapılacak havalimanı temeli bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle atılıyor. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli 285 milyon lira bütçeli Gümüşhane-Bayburt Salyazı Havalimanı 3000 metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 300 metre uzunluğunda 120 metre genişliğinde apron ve 265 metre uzunluğunda 24 metre genişliğinde taksi yolundan oluşacak. Havalimanı projesinin 1,5 yıl gibi kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca projesi hazırlanan Salyazı Havalimanı için 24 firmanın katılımıyla ihale yapıldı. 3 kilometre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pisti olacak, 285 milyon lira bütçeli, 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane- Bayburt Salyazı Havalimanı projesinde yer teslimi de tamamlandı. Gümüşhane’ye 67, Bayburt’a ise 47 kilometre mesafede yer alan havalimanı için yarın Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyla temel atma töreni düzenlenecek. Temel atma töreniyle projede, pist, terminal binası ve kule gibi yapıların inşası çalışmalarına başlanacak. Bayburt ve Gümüşhane halkı da, bölge ekonomisinin yanı sıra turizmde de önemli katkılar sunması beklenen havalimanı projesi ile büyük heyecan yaşıyor. Vatandaşlar temel atılması için geri sayıma başlanan projede çalışmaların başlamasını da sabırsızlıkla bekliyor. Havalimanı projesinin 1,5 yıl gibi kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Başbakanımız @BA_Yildirim Bayburt-Gümüşhane Havalimanının temel atma töreninde millete hitap ediyor. Hava Yolunu Halkın yolu yapan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sonsuz teşekkürler. pic.twitter.com/tVHZ6Sklc4 — Orhan Birdal (@Orhan_Birdal) June 13, 2018

Gümüşhane ile Bayburt illeri arasındaki Salyazı mevkiinde yapılacak havalimanı temeli bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle atılıyor.

Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli 285 milyon lira bütçeli Gümüşhane-Bayburt Salyazı Havalimanı 3000 metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 300 metre uzunluğunda 120 metre genişliğinde apron ve 265 metre uzunluğunda 24 metre genişliğinde taksi yolundan oluşacak. Havalimanı projesinin 1,5 yıl gibi kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca projesi hazırlanan Salyazı Havalimanı için 24 firmanın katılımıyla ihale yapıldı.

3 kilometre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pisti olacak, 285 milyon lira bütçeli, 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane- Bayburt Salyazı Havalimanı projesinde yer teslimi de tamamlandı.

Gümüşhane’ye 67, Bayburt’a ise 47 kilometre mesafede yer alan havalimanı için yarın Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyla temel atma töreni düzenlenecek. Temel atma töreniyle projede, pist, terminal binası ve kule gibi yapıların inşası çalışmalarına başlanacak. Bayburt ve Gümüşhane halkı da, bölge ekonomisinin yanı sıra turizmde de önemli katkılar sunması beklenen havalimanı projesi ile büyük heyecan yaşıyor. Vatandaşlar temel atılması için geri sayıma başlanan projede çalışmaların başlamasını da sabırsızlıkla bekliyor. Havalimanı projesinin 1,5 yıl gibi kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2LN23Ut
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder