21 Haziran 2018 Perşembe

Tarihi iniş bu akşam 20.30 ‘da canlı yayınlanacak Birinci etabı 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan TC-TUR uçağının bugün gerçekleştireceği ilk iniş, Türkiye saati ile 20.30 itibariyle TRT World’den tüm dünyaya canlı yayınlanacak.   Yapımına 2014 yılında başlanan, ilk etabının 29 Ekim 2018’de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı (İstanbul Grand Airport) bugün tarihi bir ana tanıklık etmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetini taşıyan TC – TUR uçağı, bugün gerçekleştirilen Gaziantep mitinginin ardından saat 20:30’da İstanbul Yeni Havalimanı’na inen ilk uçak olacak. Bu tarihi anlar canlı yayınla TRT World aracılığıyla tüm dünyaya aktarılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve bakanları da taşıyan uçak, 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde olan birinci piste inecek. Tarihi iniş için Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren yer hizmetleri ekibinin bir kısmı İstanbul Yeni Havalimanı’na aktarılırken, yüzde 90’ı tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Tüm etapların tamamlanması ile yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verme ve aynı anda havalimanında 454 uçak park kapasitesine sahip.

Birinci etabı 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan TC-TUR uçağının bugün gerçekleştireceği ilk iniş, Türkiye saati ile 20.30 itibariyle TRT World’den tüm dünyaya canlı yayınlanacak.

 

Yapımına 2014 yılında başlanan, ilk etabının 29 Ekim 2018’de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı (İstanbul Grand Airport) bugün tarihi bir ana tanıklık etmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetini taşıyan TC – TUR uçağı, bugün gerçekleştirilen Gaziantep mitinginin ardından saat 20:30’da İstanbul Yeni Havalimanı’na inen ilk uçak olacak. Bu tarihi anlar canlı yayınla TRT World aracılığıyla tüm dünyaya aktarılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve bakanları da taşıyan uçak, 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde olan birinci piste inecek.

Tarihi iniş için Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren yer hizmetleri ekibinin bir kısmı İstanbul Yeni Havalimanı’na aktarılırken, yüzde 90’ı tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Tüm etapların tamamlanması ile yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verme ve aynı anda havalimanında 454 uçak park kapasitesine sahip.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2MJDdpS
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder